Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τι είπε η ΕΧΑΕ για μέρισμα, επιστροφή κεφαλαίου, μετοχές Πειραιώς και τα οφέλη μέχρι το τέλος του έτους

tags :
Τι είπε η ΕΧΑΕ για μέρισμα, επιστροφή κεφαλαίου, μετοχές Πειραιώς και τα οφέλη μέχρι το τέλος του έτους
Μέρος των ταμειακών διαθεσίμων της ΕΧΑΕ είναι κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος και τοκίζονται με αρνητικό επιτόκιο
Ικανοποίηση καταγράφεται στις τάξεις των αναλυτών από τα αποτελέσματα που δημοσίευσε για το τρίτο τρίμηνο η ΕΧΑΕ.
Μέρος της διαφοράς μεταξύ δημοσιευμένων αποτελεσμάτων και εκτιμήσεων έχει να κάνει με τα έσοδα που εισέπραξε από την Τιτάν.
Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών στο τέταρτο τρίμηνο θα έχει πρόσθετα έσοδα από την αύξηση κεφαλαίου της Lamda .
Αν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με το σχεδιασμό, η αύξηση θα ολοκληρωθεί εντός του έτους και θα δώσει έσοδα 350 χιλ. ευρώ στην ΕΧΑΕ.
Επιπλέον σύμφωνα και με όσα ειπώθηκαν οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς που έχει στην κατοχή της η ΕΧΑΕ και προέρχονται από μετατροπή ομολογιακού δανείου έδωσαν κέρδη 1,5 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο.
Σε ερώτηση αναλυτή αν υπάρχει πρόθεση να πουληθούν οι μετοχές τώρα που η αξία έχει βελτιωθεί (κλείσιμο 3,13 ευρώ χθες 26/11), ειπώθηκε πως παλαιότερη απόφαση της διοίκησης ήταν να μην πουληθούν με ζημιά.
Υπενθυμίζεται πως έχουν μετατραπεί στα 6 ευρώ και υπάρχει ακόμα μία απόσταση περίπου 50%.
«Είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε ότι ενισχύθηκε η τιμή και δεν θέλουμε να πουλήσουμε με ζημιά» είπε η διοίκηση.
Αναφορικά με το μέρισμα και την επιστροφή κεφαλαίου διατηρείται η πρόθεση διάθεσης του 70% των κερδών ενώ αναφορικά με την προοπτική επιστροφής κεφαλαίου, είναι κάτι που η διοίκηση το εξετάζει κοιτώντας και τα ταμειακά διαθέσιμα, τα οποία στο τέλος του τρίτου τριμήνου ήταν στα 71,2 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως μέρος των ταμειακών διαθεσίμων είναι κατατεθειμένο στην Τράπεζα της Ελλάδος και έχει αρνητικό επιτόκιο.
Αναφορικά με τα έξοδα η διοίκηση σημείωσε πως οι προσπάθειες που καταβάλει είναι προς την κατεύθυνση τα έξοδα να είναι στα ίδια με τα περσινά επίπεδα ή και χαμηλότερα.
Σημειώνεται πως ο φορολογικός συντελεστής στο εννεάμηνο ήταν στο 28% και αν υλοποιηθεί η πρόθεση της κυβέρνησης για μείωση στο 24%, θα υπάρχει όφελος 250 χιλ. ευρώ.
Η μετοχή της ΕΧΑΕ έκλεισε χθες 26/11 στα 4,61 ευρώ με άνοδο 0,77%, ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε λόγω των αποτελεσμάτων να είναι στα 4,74 ευρώ.
Η αποτίμηση ανέρχεται στα 278,2 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης