Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στο πετρέλαιο μετά την αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -0,3% και τα 63,02 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Πιέσεις στο πετρέλαιο μετά την αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -0,3% και τα 63,02 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό υποχώρησε -0,56% στα 58,08 δολ.
Πτώση σημείωσε σήμερα Τετάρτη (27/11) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από την άνοδο που σημειώθηκε στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ κατά την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το Brent υποχώρησε κατά -0,30% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,02 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -0,56% στα 58,08 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2019 αυξήθηκαν κατά 3,6 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά 418 χιλ. βαρέλια.
Image
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, ενώ παράλληλα η προσοχή των επενδυτών εστιάζεται γύρω από τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.
«Δε θα με εξέπληττε εάν η Σαουδική Αραβία προχωρούσε σε περισσότερες περικοπές στην παραγωγή, ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη σύσφιξη της αγοράς απ΄ ό,τι τώρα», δήλωσε ο αναλυτής της Again Capital, John Kilduff, προσθέτοντας ότι «οι προθέσεις της Ρωσίας θα αποτελέσουν μία κρίσιμη πτυχή για το μέλλον».
Σημειώνεται ότι η τρέχουσα συμφωνία του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας, η οποία ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Μάρτιο, προβλέπει τη μείωση της παραγωγής των χωρών που συμμετέχουν σε αυτή κατά 1,2 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης