Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδική αντίδραση με χαμηλό τζίρο – Στο επίκεντρο αποτελέσματα και Lamda

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδική αντίδραση με χαμηλό τζίρο – Στο επίκεντρο αποτελέσματα και Lamda
ΑΓΟΡΑ: Περιμένουμε χαμηλό τζίρο μετά τη μεγάλη αύξηση χθες λόγω αναδιάρθρωσης MSCI και συσσώρευση. Έχουμε μία μικρή άνοδο στο ξεκίνημα καθώς η ψυχολογία παραμένει θετική. Πέρασε πάνω από τα 30 ευρώ ξανά η Coca Cola και αυτή η εξέλιξη βοηθάει την αγορά.

Επιλεγμένες μετοχές θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο σημειώνουν οι αναλυτές και φυσικά εννοούν αυτές που έχουν δημοσιεύσει ή δημοσιεύουν σήμερα αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.

ΟΜΟΛΟΓΑ: Διαβάστε το σημερινό θέμα του Bankingnews για τις αλλαγές που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για τα εταιρικά ομόλογα. Μάλλον εξηγεί γιατί κάποιες μεγάλες εκδόσεις από εισηγμένες έγιναν στο εξωτερικό και δεν προτιμήθηκε η εγχώρια αγορά. Πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτά που ισχύουν διεθνώς αν θέλουμε να αναβαθμίσουμε την αγορά μας.

MOTOR OIL: Μέσα σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον ο όμιλος καταφέρνει να δημιουργήσει εξαιρετικές ταμειακές ροές και να αυξήσει τα ταμειακά διαθέσιμα. Μιλάμε για μηχανή παραγωγής χρήματος. Αυτό που διαβάζουμε στην έκθεση εννεαμήνου είναι ότι η επένδυση στην Optima όπως μετονομάστηκε η IBG είναι προς πώληση γι΄αυτό και έχει ταξινομηθεί στα περιουσιακά στοιχεία κατεχόμενα προς πώληση.

Η Optima Bank σημειώνει πως οι ελεύθερες ταμειακές ροές παρέμειναν υγιείς και ανήλθαν στα 120 εκατ. ευρώ περίπου παρά τις ανάγκες για κεφάλαιο κίνησης περίπου 80 εκατ. ευρώ, τις ανάγκες για επενδυτικές δαπάνες 90 εκατ. ευρώ, τις εξαγορές 109 εκατ. ευρώ και τους φόρους 31 εκατ. ευρώ. Μαζί με τις μισθώσεις ο καθαρός δανεισμός είναι στα 443 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή εδώ και καιρό παραμένει «στάσιμη» και δυσκολεύεται να ξεπεράσει με άνεση τα 22 ευρώ. Σήμερα ξεκίνησε με μικρή υποχώρηση και στα 21,66 ευρώ. Η αποτίμηση είναι στα 2,4 δισ. ευρώ. Εδώ και καιρό έχει δείξει πως είναι πιο ελκυστική πλέον από τα ΕΛΠΕ.

LAMDA: Όλα τα βλέμμα τα πάνω της. Θα πάει καλά η αύξηση δε χωράει αμφιβολία. Πρέπει να ξεκινήσει αυτό το μεγάλο έργο το οποίο θα αλλάξει τη χώρα συνολικά κατά την άποψή μας. Σε άλλα νέα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα δημοσιεύσει αποτελέσματα εννεαμήνου στις 9 Ιανουαρίου!!

Η προσαρμοσμένη τιμή λόγω της αποκοπής του δικαιώματος στην αύξηση είναι στα 7,06 ευρώ και η μετοχή με καλό όγκο 44 χιλ. τεμάχια βρίσκεται λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ στα 7,28 ευρώ. Αν καλυφθεί πλήρως η αύξηση θα έχει αποτίμηση 1,28 δισ. ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μεγάλη εντολή αγοράς 58 χιλ. τεμαχίων μπήκε στα 1,70 ευρώ στην προσυνεδρίαση, η οποία στη συνέχεια ακυρώθηκε. Στα 1,6780 ευρώ με χαμηλό όγκο στο ξεκίνημα και μάλλον οι αγοραστές περιμένουν να δουν αν θα εμφανιστεί και σήμερα ο πωλητής.

QUEST: Ισχυρά και ανώτερα των εκτιμήσεών της σε όλες τις γραμμές χαρακτηρίζει η Beta τα αποτελέσματα εννεαμήνου. Έτσι η εκτίμηση της Beta για πωλήσεις 558,3 εκατ. ευρώ, EBITDA 46,1 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 19,1 εκατ. ευρώ (με εκτίμηση για φόρο εισοδήματος 28%) θα επιτευχθεί εύκολα σημειώνεται στο πρωινό σχόλιο.

Η μετοχή αποτελεί κορυφαία επιλογή καθώς διαπραγματεύεται 13,6 φορές τα κέρδη του 2019 και με EV/EBITDA 5,4 φορές. Διατηρεί τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς με τιμή στόχο τα 8,70 ευρώ.

ΟΠΑΠ: Μετά το κλείσιμο τα δικά του αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Η Eurobank περιμένει προμέρισμα 0,25 ευρώ ανά μετοχή και EBITDA 96 εκατ. ευρώ. Η Optima Bank περιμένει EBITDA 101 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 16%, καθαρά κέρδη 46 εκατ. ευρώ και προμέρισμα 0,21 ευρώ ανά μετοχή.

TEXNIKH ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Σημαντική πίεση με 9 χιλ. τεμάχια στο ξεκίνημα. Υπήρχε πωλητής στα 2,42 ευρώ αλλά η μετοχή είναι στα 2,30 ευρώ με απώλειες 3,36%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης