Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρούτσης: Καμία μείωση στις συντάξεις – Έρχεται το ψηφιακό ωράριο

Βρούτσης: Καμία μείωση στις συντάξεις – Έρχεται το ψηφιακό ωράριο
Όποιος εργαζόμενος θέλει μπορεί να πληρώσει περισσότερες εισφορές για να πάρει μεγαλύτερη επικουρική σύνταξη ή εφάπαξ είπε ο κ.Βρούτσης
Διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία μείωση στις συντάξεις παρείχε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης αναφερόμενος στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Βρούτσης υποστήριξε ότι μέσα στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης είναι η δημιουργία του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ 2» μέσα στον Δεκέμβριο, αναφέροντας πως αλλάζουν τα πάντα και πως θα υπάρξουν δύο καινοτομίες: το ψηφιακό ωράριο και η κάρτα εργαζομένου.
Όπως είπε, άμεσα μπαίνει σε ισχύ το ψηφιακό ωράριο, το οποίο θα είναι ένα μέτρο οριζόντιο για όλες τις επιχειρήσεις, μέσω του οποίου θα υπάρξει πλήρης καταγραφή όλων των ωρών απασχόλησης και των μεταβολών τους για το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνται σε μια επιχείρηση.
Παράλληλα, υποστήριξε από τον Μάρτιο θα ξεκινήσει πιλοτικά η χρήση της κάρτας εργαζομένου αρχικά σε σούπερ μάρκετ και σε τράπεζες και μελλοντικά σε όλες τις επιχειρήσεις έτσι ώστε να υπάρξει ηλεκτρονική, ψηφιακή ενημέρωση για τις ώρες που εργάζεται κάθε υπάλληλος, ώστε να περιοριστεί η αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία αλλά και να καταγράφονται οι υπερωρίες.
«Αλλάζουν τα πάντα με το νέο ασφαλιστικό τον Ιανουάριο.
Φιλοδοξούμε να φτιάξουμε ένα στέρεο, δημόσιο ασφαλιστικό» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, υποστηρίζοντας πως έχουν  αυστηροποιηθεί οι ποινές για την «μαύρη» εργασία κάνοντας αναφορά στο ηλεκτρονικό μητρώο παραβατικότητας που λειτουργεί για πρώτη φορά.
Επιπλέον, ο κ.Βρούτσης χαρακτήρισε παθογένεια δεκαετιών τις εκκρεμείς συντάξεις και έστειλε μήνυμα στους συνταξιούχους να σταματήσουν να απευθύνονται σε δικηγορικά γραφεία για αγωγές.
«Δεν χρειάζεται!» είπε ο υπουργός αναφερόμενος στην πιλοτική δίκη που εστάλη στο ΣτΕ με ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα από το σύνολο των αγωγών των συνταξιούχων.
Για τα αναδρομικά και τις αποφάσεις του ΣτΕ τόνισε ότι θα τηρηθούν οι αποφάσεις του εφόσον υπάρχει δημοσιονομικός χώρος.
«Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα δοθούν εφάπαξ» είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι οι πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αφορούν αναδρομικά πριν τις 4 Οκτωβρίου 2019.
Ο κ. Βρούτσης επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση σύνταξης.
«Θα υπάρξουν αυξήσεις με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης.
Οι αλλαγές των συντελεστών αναπλήρωσης αφορούν το σύνολο των συνταξιούχων και όχι μόνο των νέων.
Και για αυτό θα γίνει επανεκκίνηση του υπολογισμού των συντάξεων» είπε ο κ.Βρούτσης, ο οποίος σχετικά με τις εισφορές και το εφάπαξ τόνισε ότι θα υπάρξουν τρεις κατηγορίες εισφορών.
«Όποιος εργαζόμενος θέλει μπορεί να πληρώσει περισσότερες εισφορές για να πάρει μεγαλύτερη επικουρική σύνταξη ή εφάπαξ» υπογράμμισε ο κ.Βρούτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης