Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρώει ακόμα από τα έτοιμα

Παπαδημούλης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρώει ακόμα από τα έτοιμα
Οι 112 διοικητές των νοσοκομείων διορίστηκαν με ακραία ρουσφετολογικά κριτήρια είπε ο κ.Παπαδημούλης
Την θέση ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρώει από τα έτοιμα και υλοποιεί αυτά που παρέλαβε από την κυβέρνηση Τσίπρα διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» και αναφερόμενος στη θετική - ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου - εισήγηση του EuroWorking Group για την ενεργοποίηση της επόμενης δέσμης των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, είπε ότι «ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη που υλοποιεί βήμα βήμα το μεγάλο κέρδος που πέτυχε η κυβέρνηση Τσίπρα τον Αύγουστο του 2018 με μία σημαντική ελάφρυνση του χρέους, αλλά και με την ενεργοποίηση επιστροφής κερδών από τα ελληνικά ομόλογα».
«Ο δικός της προϋπολογισμός, "ιδιοκτησίας Νέας Δημοκρατίας" θα είναι ο προϋπολογισμός του 2020 και αυτός ο προϋπολογισμός θα σηματοδοτήσει και το τέλος της περιόδου χάριτος, γιατί θα φανεί καθαρά σε αυτόν η αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του Μητσοτάκη.
Είχε υποσχεθεί ρυθμό ανάπτυξης 4%, μετά τις εκλογές το προσγείωσε στο 3%, στον προϋπολογισμό προβλέπουν 2,8%, όλοι οι διεθνείς οργανισμοί προβλέπουν γύρω στο 2%.
Ακόμη και ο Στουρνάρας που είναι "πιο Νέα Δημοκρατία" και από τον Μητσοτάκη και που άλλαξε τις προβλέψεις του μόλις κέρδισε τις εκλογές η ΝΔ, προβλέπει 2,4% μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας.
Το δεύτερο θέμα είναι ότι οι περίφημες ελαφρύνσεις των 6 δισ. προεκλογικά, που έγιναν 1 δισ. και από αυτό το 70% πάει στα ισχυρά, τα μεγάλα εισοδήματα -κυρίως μέσα από τη μείωση της φορολογίας των κερδών για τις επιχειρήσεις και της φορολογίας για τα μερίσματα, που δεν αφορούν το 95% του ελληνικού λαού.
Για τη μεσαία τάξη, που είχαν "μπουκώσει" με υποσχέσεις δεν υπάρχουν οφέλη, αλλά αντίθετα επιβαρύνσεις που θα έλθουν μέσα από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τις επιλογές των διοικητών στα νοσοκομεία.
«Έχουμε ένα όργιο ρουσφετολογίας.
Οι 112 διοικητές των νοσοκομείων διορίστηκαν με ακραία ρουσφετολογικά κριτήρια, η πλειοψηφία τους δεν έχει καμία σχέση με την υγεία -στενά κομματικοί, απόστρατοι, αποτυχόντες πολιτευτές.
Η κορυφή του παγόβουνου ήταν ο 80χρονος κ. Πατέρας, που επειδή "ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες" τον εξανάγκασαν σε παραίτηση, αλλά αυτό δείχνει τη ρουσφετοκρατία που δεν έχει καμία σχέση με τα περί αριστείας και αξιοκρατίας, που "πιπίλαγε" τον κόσμο ο κ. Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά έλεγε στον Παπαχελά -υπάρχει το βίντεο- "εγώ δε θα διορίσω αποτυχόντες πολιτευτές στα νοσοκομεία".
Έκανε το ανάποδο.
Από ό,τι διαβάζω ο Κικίλιας έπαιξε σε αυτό το θέμα το ρόλο του κομπάρσου.
Ήταν το γραφείο Μητσοτάκη, αυτό το υπερόργανο που έχει φτιαχτεί στο Μαξίμου, που έκοψε και έραψε» υπογράμμισε ο κ.Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης