Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι απειλές των δημοκρατικών αύξησαν τις πωλήσεις όπλων, 14 εκατ πουλήθηκαν το 2019

tags :
ΗΠΑ: Οι απειλές των δημοκρατικών αύξησαν τις πωλήσεις όπλων, 14 εκατ πουλήθηκαν το 2019
Οι περιορισμοί δεν αρέσουν στην πλειοψηφία των αμερικανών που είναι ο πιο οπλόφιλος λαός στον πλανήτη....
Οι απειλές των δημοκρατικών ότι θα επιβάλλουν περιορισμούς στην χρήση των όπλων αύξησαν τις πωλήσεις στις ΗΠΑ στα 1,2 εκατ μόνο τον Οκτώβριο του 2019, ενώ εκτιμάται ότι θα πωληθούν 14 εκατ συνολικά το 2019. 
Σχεδόν 11% περισσότερα όπλα πωλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Οκτώβριο 2019 σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2018.
Περίπου 1,2 εκατομμύρια όπλα πωλήθηκαν τον Οκτώβριο, σημειώνοντας αύξηση 10,8% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα ανάλυση για την πορεία των πωλήσεων όπλων μικρού διαμετρήματος και κυνηγητικών.
Εκτιμάται ότι περίπου το 1,1 εκατομμύριο όπλα πωλήθηκαν τον Σεπτέμβριο, επίσης αύξηση σχεδόν 11%.
Οι πωλήσεις το 2019 θα φτάσουν τα 14 εκατομμύρια, πάνω από τα 13,8 εκατομμύρια όπλα που πωλήθηκαν το 2018, αλλά κάτω από τις εκτιμήσεις των 14,7 εκατομμυρίων που πωλήθηκαν το 2017 και των 16,6 εκατομμυρίων που πωλήθηκαν το 2016.
Οι πωλήσεις είναι αυξημένες, ειδικά στα μικρά όπλα όπως πιστόλια και περίστροφα.
Είδαμε επίσης μια άνοδο στις πωλήσεις τακτικών τυφεκίων όπως τα AR-15 και AK-47, και η άνοδος αυτή οφείλεται στον Beto O'Rourke.
Ο O'Rourke, από το Τέξας, είχε δηλώσει ότι εάν εκλεγόταν πρόεδρος θα αγόραζε όπλα.
O'Rourke αργότερα αποχώρησε από την κούρσα διεκδίκησης αλλά άλλοι υποψήφιοι δήλωσαν ότι θα επικεντρωθούν στον έλεγχο των πυροβόλων όπλων, συμπεριλαμβανομένου του πρώην αντιπροέδρου Joe Biden, ο οποίος πρότεινε την απαγόρευση του πιστολιού 9 χιλιοστών, ένα δημοφιλές όπλο που χρησιμοποιείται κυρίως από την αστυνομία.
Για πολλούς η άποψη του Biden είναι γελοία πρόταση.
Η black Friday φαίνεται να είναι μια τεράστια μέρα για τη βιομηχανία πυροβόλων όπλων, καθώς ήδη οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά.
Επιπλέον, με τόσο μεγάλο ανταγωνισμό στην αγορά, οι τιμές λιανικής είναι χαμηλές σε επίπεδο δεκαετίας.
Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Michael Bloomberg υποψήφιος για την Προεδρία των ΗΠΑ, είναι επίσης γνωστός για την επιβολή ελέγχων στα όπλα, ενώ ο ίδιος προσχώρησε στην ομάδα Everytown for Gun Safety.
Ο Jurgen Brauer, επικεφαλής οικονομολόγος της Small Arms Analytics, δήλωσε στην Fox News ότι δεν πιστεύει ότι η ρητορική των δημοκρατικών υποψηφίων είχε σημαντική συμβολή στην αύξηση των πωλήσεων όπλων το 2019 αλλά θα συμβάλλει στην αύξηση το 2020.
Στις ΗΠΑ η κατοχή όπλων είναι εθνικό σύμβολο και οι πολίτες πολλές φορές επηρεάζονται από τις αναφορές ότι θα επιβληθεί αυστηρότερο πλαίσιο για την κατοχή όπλων.
Αυτό δεν αρέσει στην πλειοψηφία των αμερικανών που είναι ο πιο οπλόφιλος λαός στον πλανήτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης