Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απώλειες για το πετρέλαιο λόγω αύξησης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ - ΣΤο -0,33% και τα 62,80 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Νέες απώλειες για το πετρέλαιο λόγω αύξησης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ - ΣΤο -0,33% και τα 62,80 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,46% στα 57,84 δολ. ανά βαρέλι
Νέες απώλειες καταγράφει σήμερα Πέμπτη (28/11) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από την απροσδόκητη άνοδο που σημειώθηκε στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ κατά την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το Brent υποχωρεί κατά -0,33% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,80 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,46% στα 57,84 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2019 υποχώρησαν κατά 1,57 εκατ. βαρέλια, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για πτώση 418 χιλ. βαρελιών.
Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης κατέγραψαν σημαντική άνοδο της τάξεως των 5,1 εκατ. βαρελιών, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στα 1,2 εκατ. βαρέλια.
Όσον αφορά τα προϊόντα διύλισης πετρελαίου, σημειώθηκε άνοδος κατά 725 χιλ. βαρέλια, με την άνοδο να είναι μικρότερη σε σύγκριση με τα 750 χιλ. βαρέλια που περίμεναν οι αναλυτές.
«Ενώ οι εισαγωγές κατέγραψαν μικρή άνοδο, η διύλιση είναι σταθερή, κοντά στο 90% της παραγωγικής ικανότητας», δήλωσε ο αναλυτής του Investing.com, Barani Krishnan, προσθέτοντας ότι «αυτή την εβδομάδα η αγορά απώλεσε τελείως την κατεύθυνση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου».
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes, οι εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Νοεμβρίου διαμορφώθηκαν στις 668, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης