Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Στους πιο ευάλωτους και σε αυτούς που υπερφορολογήθηκαν το υπερπλεόνασμα του 2019

Πέτσας: Στους πιο ευάλωτους και σε αυτούς που υπερφορολογήθηκαν το υπερπλεόνασμα του 2019
Το πλεόνασμα θα είναι στο 3,5% για το 2020 υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την θέση ότι μέρος του υπερπλεονάσματος θα κατευθυνθεί σε εκείνους που υπερφορολογήθηκαν και στους πιο ευάλωτους διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Πέτσας είπε ότι οι τελικές αποφάσεις οριστικοποιούνται αυτές τις ημέρες και ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα ενσωματωθεί πιθανότατα στο φορολογικό νομοσχέδιο.
Όπως είπε το πλεόνασμα για το 2020 θα είναι στο 3,5%.
«Από το 2021 και μετά στόχος είναι να «προσγειωθεί» σε χαμηλότερα επίπεδα και αυτό το χώρο που θα εξοικονομήσουμε το μεγαλύτερο μέρος του, περίπου 8 από τα 10 ευρώ να κατευθύνονται για μείωση φόρων και εισφορών και  τα υπόλοιπα σε στοχευμένες κοινωνικές δαπάνες και στήριξη της οικογένειας».
Αναφορικά με τις νέες εισφορές για τους μη μισθωτούς, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι δίνουν τη δυνατότητα σε όσους ανήκουν στις ενδιάμεσες κατηγορίες, να πληρώνουν λιγότερο κάτι που θα αποτελέσει κίνητρο για να δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα. Πρόσθεσε πως με αυτό τον τρόπο θα αυξηθούν και τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων.
Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό και στη στάση της Τουρκίας, ο κ.Πέτσας κάλεσε την Άγκυρα να μην χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό για γεωστρατηγικούς σκοπούς διαμηνύοντας ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αποδεκτό από την Ελλάδα.
Παράλληλα είπε ότι αυτό που προέχει είναι μια καλύτερη σχέση με την Τουρκία υπό την προϋπόθεση όμως, του σεβασμού και της τήρησης του διεθνούς δικαίου, ενώ απέρριψε οποιαδήποτε σκέψη για συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων σε Αιγαίο ή ανατολική Μεσόγειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης