Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): H παγκόσμια ανάπτυξη παραμένει υποτονική - Ισορροπημένη η προσέγγισή μας για τα επιτόκια

Kaplan (Fed): H παγκόσμια ανάπτυξη παραμένει υποτονική - Ισορροπημένη η προσέγγισή μας για τα επιτόκια
Ο πρόεδρος της Dallas Fed τόνισε ότι τα επιτόκια βρίσκονται σε ένα «εύλογα καλό σημείο»
Τη θέση ότι η παγκόσμια ανάπτυξη παραμένει υποτονοκική εξέφρασε σήμερα (28/11) ο πρόεδρος της Dallas Federal Reserve, Robert Kaplan, κατά τη διάρκεια συνέντυξής τους στην εφημερίδα Wall Street Journal, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι εμπορικές εντάσεις έχουν επηρεάσει τις επιχειρήσεις.
Ειδικότερα, ο κ. Kaplan δήλωσε ότι «εξακολουθεί να υπάρχει η κατάσταση στην οποία η παγκόσμια ανάπτυξη είναι υποτονική», προσθέτοντας παράλληλα ότι εξίσου υποτονικές παραμένουν οι επιχειρηματικές επενδύσεις και η μεταποιητική δραστηριότητα.
«Η εμπορική απειλή εναντίον του Μεξικού και οι εμπορικές εντάσεις μετην Κίνα δημιουργούν την αίσθηση στους επενδυτές ότι η εμπορική αβεβαιότητα ήρθε για να μείνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός αξιωματούχος.
Παράλληλα, ο ίδιος δήλωσε ότι αισθάνεται «άνετα» με την τρέχουσα νομισματική πολιτική της τράπεζα, η οποία αποτελεί αποτέλεσμα των «εύλογα καλών προβλέψεων» για το αμερικανικό ΑΕΠ το 2020.
«Οι προοπτικές για την ανάπτυξη το 2020 ανέρχονται περίπου στο 2%», ανέφερε ο Robert Kaplan, ο οποίος πρόσθεσε ότι «αυτό κατά την άποψή μου ενισχύει το γεγονός ότι το επίπεδο επιτοκίων στο 1,5% με 1,75% είναι ένα εύλογα καλό σημείο υπό το πρίσμα αυτών των προοπτικών».
Αναφορικά με τις μελλοντικές αποφάσεις της Fed για τη νομισματική πολιτική, ο κ. Kaplan δήλωσε ότι η τράπεζα θα συνεχίσει να υιοθετεί την «ισορροπημένη προσέγγιση» που έχει αυτήν την περίοδο.
Ωστόσο, ο κ. Kaplan τόνισε ότι «δεν επιθμών να πραγματοποιήσω μελλοντικές δεσμεύσεις αναφορικά με τον τρόπο που θα δράσουμε στο μέλλον», επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι «ανοιχτός» απέναντι στο ενδεχόμενο να εξετάσει μία περίοδο μεγαλύτερη των 12 μηνών προκειμένου να αξιολογήσει την πορεία του πληθωρισμού.
Σημειώνεται ότι το 2019, η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα προχώρησε σε τρεις μειώσεις επιτοκίων, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει περαιτέρω αλλαγές στο άμεσο μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης