Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Η διεθνής αγορά βλέπει την Ελλάδα ως μία χώρα που κάνει μεγάλο άλμα προς τα εμπρός

Γεωργιάδης: Η διεθνής αγορά βλέπει την Ελλάδα ως μία χώρα που κάνει μεγάλο άλμα προς τα εμπρός
Ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι κάθε δημοσιονομικό χώρο που θα βρίσκει η κυβέρνηση, θα πηγαίνει κατά το μεγαλύτερο μέρος σε μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών
Ως μια χώρα που πράγματι ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός βλέπει η διεθνής αγορά την Ελλάδα, όπως επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
Απαντώντας στις αιτιάσεις της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, περί ασυδοσίας της αγοράς τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία ασυδοσία της αγοράς και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μέχρι σήμερα επιβάλει από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις τα μεγαλύτερα πρόστιμα σε πολύ μεγάλες εταιρείες.
«Έχουμε επιβάλει το μεγαλύτερο πρόστιμο σε τράπεζα, το μεγαλύτερο πρόστιμο σε ασφαλιστική εταιρεία και μπορεί να ξαναβάλουμε αν χρειαστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «εκδόθηκε η εγκύκλιος σε εφαρμογή νόμου του '17 για τις ιδιωτικές κλινικές, που δεν είχε βγει εδώ και δύο χρόνια και αφορά την υποχρέωσή τους να αναρτούν τους τιμοκαταλόγους των υπηρεσιών τους».
Συνεπώς, τόνισε, «είναι άλλο πράγμα να πιστεύουμε στην ελεύθερη αγορά, στην οποία προσωπικά πιστεύω απολύτως και άλλο πράγμα να πιστεύουμε στην ασύδοτη αγορά.
Οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς επιβάλουν οι κανόνες να τηρούνται και να τηρούνται από όλους και από τους μικρούς και από τους μεγάλους και να μην υπάρχει κάποια διάκριση».
Σχετικά με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο κ. Γεωργιάδης έκανε αναφορά στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και το οποίο θα είναι νόμος του κράτους σε λίγες μέρες.
Περιλαμβάνει μέτρα που αφορούν κατά πάρα πολύ μεγάλο μέρος τη μικρομεσαία επιχείρηση.
«Έχει την πρώτη, έστω και μικρή, μείωση προκαταβολής φόρου, θέλαμε μεγαλύτερη» είπε και πρόσθεσε: «Έχει μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις κατά 4% και έχουμε δρομολογήσει άλλο ένα 4% την επόμενη χρονιά.
Έχει μείωση του φόρου στο μέρισμα των επιχειρήσεων.
Όλα αυτά αφορούν και τους μικρομεσαίους».
Απευθυνόμενος και πάλι στην κ. Γεννηματά, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί τις δεσμεύσεις Τσίπρα, είπε «αν ήταν δεσμεύσεις Τσίπρα, δεν θα είχαμε καμία διάθεση να τις ακολουθήσουμε.
Είναι δεσμεύσεις της χώρας.
Δεν πιστεύω τώρα σοβαρά να θέλει ένας στην Ελλάδα να μπούμε πάλι σε μία διαδικασία να τσακωνόμαστε με τους ξένους.
Το τελευταίο που χρειάζεται η Ελλάδα, κυρίες και κύριοι, είναι αυτό.
Το τελευταίο που χρειάζεται.
Να έχετε εμπιστοσύνη λοιπόν στον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Έχουν γνώση οι φύλακες.
Η διαπραγμάτευση γίνεται όπως πρέπει να γίνει.
Ένα - ένα τα περνάμε όλα».
Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «κάθε δημοσιονομικό χώρο που θα βρίσκουμε, δηλαδή κάθε χαλάρωση που θα επιτυγχάνει ο πρωθυπουργός στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, θα την πηγαίνουμε κατά το μεγαλύτερο μέρος σε μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.
Γιατί εμείς θέλουμε να δώσουμε χώρο στην ιδιωτική οικονομία να αναπνεύσει.
Με βρίσκει σε αυτό εξαιρετικά σύμφωνο.
Αυτό είναι το σχέδιό μας και αυτό θα κάνουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης