Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΟΣΑ: Ισχυρό πλήγμα στην ΕΕ κατάφερε η επιβράδυνση του παγκόσμιου εμπορίου

tags :
ΟΟΣΑ: Ισχυρό πλήγμα στην ΕΕ κατάφερε η επιβράδυνση του παγκόσμιου εμπορίου
H αβεβαιότητα του Brexit, η επιβράδυνση της γερμανικής βιομηχανίας λειτούργησαν προσθετικά στις διαταραχές που δημιουργησε ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας
Οι εξαγωγές από την Ε.Ε. συρρικνώθηκαν κατά 1,8% το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν 0,4%, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Πέμπτη 28/11 ο οργανισμός με έδρα το Παρίσι.
Η παγκόσμια επιβράδυνση του εμπορίου έχει επιφέρει μεγαλύτερο πλήγμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, καθώς η αβεβαιότητα για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ των 28 και η επιβράδυνση της γερμανικής βιομηχανίας λειτούργησαν προσθετικά στις διαταραχές που δημιουργησε ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας. 
Οι εξαγωγές από την Ε.Ε. συρρικνώθηκαν κατά 1,8% το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν 0,4%, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Πέμπτη ο οργανισμός με έδρα το Παρίσι.
Οι εξαγωγές και οι εισαγωγές μειώθηκαν σε όλες τις μεγάλες οικονομίες της Ε.Ε. Στη Γαλλία υποχώρησαν κατά 3,6% και 1,7% αντίστοιχα και στη Γερμανία κατά 0,4% και 1,8%. Στην Ιταλία, το εμπόριο συρρικνώθηκε για έκτο διαδοχικό τρίμηνο: οι εξαγωγές διολίσθησαν 1,2% και οι εισαγωγές 1%.  
Πρόκειται για μια συρρίκνωση πολύ μεγαλύτερη από τη συνολική πτώση των εξαγωγών κατά 0,7% στις χώρες της G20, που αντιστοιχούν στο 85% της παγκόσμιας παραγωγής. 
Οι εισαγωγές στις 20 μεγαλύτερες οικονομίες διολίσθησαν συνολικά κατά 0,9% την ίδια περίοδο. 
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης