Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Εντυπωσιακό γύρισμα από τράπεζες, εξαιρετικός ο ΟΠΑΠ

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Εντυπωσιακό γύρισμα από τράπεζες, εξαιρετικός ο ΟΠΑΠ

ΑΓΟΡΑ: Είχε σήμερα μία εξαιρετική ευκαιρία να γράψει τις 900 μονάδες και να κάτσει πάνω από το συγκεκριμένο σημείο. Με τον ΟΠΑΠ να καλπάζει και να κλείνει σε υψηλά ημέρας και τις τράπεζες να γυρνάνε δυνατά από το -2,24% και να ενισχύονται 1,79% στο κλείσιμο, έπρεπε να είχε γράψει ήδη τις 900 μονάδες.

Τελικά έκλεισε οριακά χαμηλότερα αλλά όλα δείχνουν ότι η υπέρβαση θα γίνει σύντομα. Ωραία η κίνηση από την Εθνική που πάτησε στα 3 ευρώ και έφυγε… βολίδα προς τα 3,12 ευρώ. Η Coca Cola δε μας έκανε το χατίρι να κρατήσει μικρή άνοδο, αλλά δεν πειράζει και σήμερα καλά πήγε η αγορά. 

Εκτός από τις τράπεζες και τον ΟΠΑΠ, ωραία ήταν και η κίνηση της ΔΕΗ, ενώ συνεχίστηκε το μάζεμα και στην Ελλάκτωρ για την οποία βλέπουμε πλέον ότι οι αγοραστές ρυθμίζουν πλέον την πορεία της.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Άλλαξε τα δεδομένα ο ΟΠΑΠ και έβαλε πιο ψηλά τον πήχη και τώρα η σύγκριση με άλλες εισηγμένες της υψηλής κεφαλαιοποίησης προκαλεί… αμηχανία. Αυτό σημείωναν στη στήλη αναλυτές οι οποίοι παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις σε όλες τις μετοχές.

Μετοχές με ανάλογη τιμή στο ταμπλό αλλά με μερισματική απόδοση 3,5%, η οποία δεν ήταν χαμηλή μέχρι προχθές, σήμερα αποκτά επενδυτικό μειονέκτημα. Γιατί να παραμείνει κάποιος σε μία μετοχή με τιμή κοντά στα 10 ευρώ και να μην αγοράσει ΟΠΑΠ που έχει απόδοση 11%.

ΟΠΑΠ: Στα 10,96% και στο +5,38% φαινόταν από το πρωί για το που πήγαινε το χαρτί. Τέτοια μερίσματα τα κυνηγούν οι επενδυτές, έστω και αν αυξάνουν το δανεισμό. Δεν είναι λίγη η μερισματική απόδοση της τάξης του +11% μετά τη σημερινή άνοδο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έβαλαν καλή πλάτη. Βρέθηκαν το πρωί να καταγράφουν σημαντικές απώλειες, αλλά κάποιοι δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Μας άρεσε ξαναλέμε η Εθνική Τράπεζα αλλά δεν υστέρησε ούτε η Eurobank ούτε η Alpha Bank. Με μικρές απώλειες έκλεισε η Πειραιώς.

BRIQ: Μπήκαν σήμερα τα δικαιώματα στην αύξηση κεφαλαίου με τιμή 0,12 ευρώ ανά μετοχή και βέβαια με την τιμή της μετοχής να είναι στα 2,16 ευρώ και τη διάθεση στα 2,10 ευρώ με αναλογία 2 νέες για 1 παλιά, η τιμή που έβγαινε στην κάθε νέα μετοχή μαζί με το δικαίωμα ήταν 2,22 ευρώ.

Έτσι έπεσε το δικαίωμα στα 0,02 ευρώ που δίνει τιμή 2,11 ευρώ για κάθε νέα μετοχή και η τιμή της μετοχής υποχώρησε στα 2,12 ευρώ μηδενίζοντας σχεδόν τη διαφορά. Τελικά η μετοχή έκλεισε στα 2,10 ευρώ και το δικαίωμα στα 0,0215 ευρώ.

MLS: Νέα υποχώρηση στη μετοχή. Η μεταβλητότητα επομένως διατηρείται αλλά η μετοχή γύρισε από τα 1,75 ευρώ, σημείο που θεωρούσαμε την τιμή δίκαιη μετά την αντίδραση από τα χαμηλά. Αυτό που χρειάζεται η μετοχή είναι να ηρεμήσει μετά το βίαιο rerating και να συσσωρεύσει για ένα σημαντικό διάστημα. Να δούμε μετά ξανά τα μεγέθη της και να γίνει νέα εκκίνηση.

ΚΕΚΡΟΨ: Έγραψε μέσα στην ημέρα χαμηλό στα 2,55 ευρώ. Είναι ξανά στη γνωστή περιοχή από όπου αντιδρά, αλλά ίσως η διόρθωση συνεχιστεί και δώσει ευκαιρίες για καλύτερα σημεία εισόδου. Αυτά για όσους την «παρακολουθούν».

ΜΑΘΙΟΣ: Νέα ανοδική κίνηση και κλείσιμο στα 0,50 ευρώ με άνοδο 11,11% και υψηλό όγκο για τα δεδομένα της 50 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 4,9 εκατ. ευρώ. Ήταν η 6η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση και από την αρχή του έτους ενισχύεται 152%. Μην κυνηγάτε…

ΛΑΜΔΑ: Υψηλό ημέρας 7,40 ευρώ. Γράφαμε το πρωί πως θεωρούμε σημαντικά τα 7,50 ευρώ γιατί εκεί το δικαίωμα θα είναι σα… μέρισμα, άρα θα συμφέρει να το πουλήσεις, αφού πριν την αποκοπή του δικαιώματος ήταν στα 7,50 ευρώ. Βέβαια κάποιοι σήμερα μάλλον είπαν ότι δέχονται και μικρότερο μέρισμα και έτσι προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις και έκλεισαν την τιμή στα 7,18 ευρώ. Η λέξη «μέρισμα» χρησιμοποιείται ως παρομοίωση για να αποφύγουμε τυχόν παρεξηγήσεις.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης