Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναντήσεις Macron με Trump, Johnson, Merkel για να επαναφέρουν την Τουρκία σε πιο μετριοπαθείς θέσεις

Συναντήσεις Macron με Trump, Johnson, Merkel για να επαναφέρουν την Τουρκία σε πιο μετριοπαθείς θέσεις
«Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να συντονιστούμε» κυρίως για δούμε «πώς θα επαναφέρουμε την Τουρκία σε πιο μετριοπαθείς θέσεις», είχε δηλώσει ο Macron όταν στις 18 Οκτωβρίου είχε προαναγγείλει τη σειρά αυτών των επαφών
Σειρά επαφών και συναντήσεων θα έχει ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron στη Βρετανία, Βρετανό πρωθυπουργό, την καγκελάριο της Γερμανίας, αλλά και τον Αμερικανό πρόεδρο όπως και τον πρόεδρο της Τουρκίας, την ερχόμενη Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, πριν από την έναρξη της επετειακής συνόδου του ΝΑΤΟ.
Όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων, λίγο μετά την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι πρόεδροι της Γαλλίας και των ΗΠΑ θα συναντηθούν το μεσημέρι για διμερείς συνομιλίες στο Γουίνφιλντ Χάουζ, την οικία του Αμερικανού πρεσβευτή στο Λονδίνο.
Στη συνέχεια ο Μακρόν θα έχει συνομιλίες με τον Βρετανό πρωθυπουργό, την καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel και τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan στην Ντάουνινγκ Στριτ, την πρωθυπουργική κατοικία.
Το Παρίσι είχε προαναγγείλει αυτή τη «συντονιστική συνάντηση» από τις 18 Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησαν οι τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βορειοανατολική Συρία εναντίον των δυνάμεων της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG.
«Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να συντονιστούμε» κυρίως για δούμε «πώς θα επαναφέρουμε την Τουρκία σε πιο μετριοπαθείς θέσεις», είχε δηλώσει τότε ο Μακρόν.
Νωρίτερα σήμερα, η Άγκυρα χαρακτήρισε τον Macron «σπόνσορα της τρομοκρατίας», μετά τα νέα επικριτικά σχόλια του Γάλλου προέδρου για τις τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία.
Οι ηγέτες των 29 χωρών μελών του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν το βράδυ της Τρίτης στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, στη δεξίωση που θα παραθέσει η βασίλισσα Ελισάβετ πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της συνόδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης