Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: «Οι ραδιουργίες των ΗΠΑ είναι καταδικασμένες να αποτύχουν»

Κίνα: «Οι ραδιουργίες των ΗΠΑ είναι καταδικασμένες να αποτύχουν»
Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για «φρικτές προθέσεις» και «ραδιουργίες» μετά την υπογραφή των νομοσχεδίων Trump που υποστηρίζουν τους διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας καταλόγισε στις ΗΠΑ «κακόβουλες προθέσεις» και πως οι «ραδιουργίες» τους είναι «καταδικασμένες σε αποτυχία», μετά την υπογραφή από τον Πρόεδρο Donald Trump των δύο νομοσχεδίων που υποστηρίζουν τους διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ.
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν επίσης σήμερα Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, μια δήλωση-προειδοποίηση από το γραφείο του κινεζικού συνδέσμου στο Χονγκ Κονγκ προς κάθε κατεύθυνση, για τη δέσμευσή της Κίνας να υπερασπιστεί την πολιτική της «μιας χώρας, δύο συστημάτων» με κάθε τρόπο.
«Ενημερώνουμε επίσημα τις ΗΠΑ και τους πολιτικούς της αντιπολίτευσης στο Χονγκ Κονγκ, που ακολουθούν τα βήματα της Αμερικής να μην υποτιμούν την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε την ευημερία και τη σταθερότητα του Χονγκ Κονγκ, την πεποίθησή μας να προστατεύσουμε την πολιτική μιας χώρας, δύο συστημάτων» και δεν υποτιμούμε τις δυνατότητες και τις στρατηγικές μας για την προστασία της εθνικής κυριαρχίας, της ασφάλειας, της ανάπτυξης και των δικαιωμάτων της χώρας μας», ανέφερε το γραφείο, σύμφωνα με το CNBC.
Το Χονγκ Κονγκ απολαμβάνει ένα ημιαυτόνομο καθεστώς από την Κίνα, το οποίο λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή "μία χώρα, δύο συστήματα" - μια δομή που παρέχει στους πολίτες της πόλης κάποιο βαθμό οικονομικής και νομικής ανεξαρτησίας από την ηπειρωτική χώρα.
Σε δήλωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως, «Υπέγραψα αυτά τα νομοσχέδια με κάθε σεβασμό προς τον πρόεδρο Xi, την Κίνα και τον λαό του Χονγκ Κονγκ.
Εκπονούνται με την ελπίδα ότι οι ηγέτες και οι εκπρόσωποι της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ θα μπορέσουν να διευθετήσουν φιλικά τις διαφορές τους, οδηγώντας σε μακροπρόθεσμη ειρήνη και ευημερία το λαό».
Οι δηλώσεις του Πεκίνου ήρθαν μόλις λίγες ώρες μετά την υπογραφή του νόμου του Χόμποργκ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία του 2019.
Μεταξύ των όσων προβλέπονται στα νομοσχέδια, όπως έγραψε νωρίτερα το bankingnews.gr είναι η ετήσια πιστοποίηση από πλευράς ΗΠΑ της αυτονομίας του Χονγκ Κονγκ και σε αντάλλαγμα οι ΗΠΑ θα εμπόδιζαν την πώληση πυρομαχικών, ακόμη και δακρυγόνων ή σφαίρων από καουτσούκ, στην αστυνομία του Χονγκ Κονγκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης