Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησε κατά -4,2% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο 2019

Ιαπωνία: Υποχώρησε κατά -4,2% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε σημαντική πτώση της τάξεως του -7,4%
Σημαντική πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα προκατακρτικά στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας υποχώρησε κατά -4,2% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2019, έναντι ανόδου +1,7% προηγουμένως, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε πτώση της τάξεως του -7,4% έναντι ετήσιας ανόδου +1,3% τον Σεπτέμβριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για πτώση -5,2%.
Οι αποστολές κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -7,1% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2018, ενώ σε σχέση με τον Σεπτέμβριο καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +4,3%.
Όσον αφορά τον δείκτη αποθεμάτων, σημειώθηκε άνοδος κατά +1,2% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η άνοδος διαμορφώθηκε στο +2,5%.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε νωρίτερα το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, το ποσοστό ανεργίας για τον ίδιο μήνα παρέμεινε αμετάβλητο στο 2,4%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ο συνολικός αριθμός απασχολούμενων διαμορφώθηκε στα 67,58 εκατ. άτομα, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του +0,4% σε ετήσια βάση, ενώ ο συνολικός αριθμός ανέργων διαμορφώθηκε στα 1,64 εκατ. άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης