Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Πορεία διεύρυνσης και όχι μετατόπισης το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Σκουρλέτης: Πορεία διεύρυνσης και όχι μετατόπισης το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Η Αριστερά επιχειρεί να επικαιροποιήσει το λόγο της και να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις είπε ο κ.Σκουρλέτης
Την θέση ότι η πορεία προς το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι διεύρυνσης και όχι μετατόπισης διατύπωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, αναφέροντας πως η συγκρότηση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) εκφράζει έμπρακτα τη συμπόρευση ανθρώπων που είχαν διαφορετικές πολιτικές αναφορές στο παρελθόν και μέχρι πρότινος.
Σε δηλώσεις του στο Κόκκινο ο κ.Σκουρλέτης τόνισε πως η συνάντηση στην ΚΕΑ αποτελεί έμπρακτη συμφωνία συμπόρευσης προς το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, μία συμφωνία όλων αυτών των προσώπων και συλλογικοτήτων να βρεθούν στο ίδιο μετερίζι πηγαίνοντας για το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
«Πρόκειται πράγματι για μία διεύρυνση και όχι μετατόπιση» είπε ο κ.Σκουρλέτης, απορρίπτοντας την προσπάθεια «κέντρων της συντηρητικής παράταξης», να δοθούν άλλα χαρακτηριστικά σε αυτό που προσπαθεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριό του, δηλαδή να είναι «ένα συνέδριο συνέχειας και τομής που θα αποτυπώνει όλα τα ανοίγματα και τις επιλογές του χώρου μας των τελευταίων ετών».  
Όπως είπε, έχει σημασία ότι «η συνάντηση αυτή γίνεται στο έδαφος της Αριστεράς και στο όνομα της Αριστεράς, μιας Αριστεράς η οποία επιχειρεί να επικαιροποιήσει τον λόγο της, να είναι σύγχρονη, να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις».
Επιπλέον, τόνισε ότι δεν είναι εν κενώ αυτή η συνάντηση, καθώς υπάρχει ήδη ένα πρώτο διακηρυκτικό πλαίσιο, για να προσθέσει ότι, πηγαίνοντας για το συνέδριο, «θα διαμορφωθεί η νέα προγραμματική μας πρόταση και, ολοκληρώνοντας το συνέδριο, προφανώς θα έχουμε το σύνολο των χαρακτηριστικών του ΣΥΡΙΖΑ της νέας περιόδου και της νέας φάσης».
Ο κ. Σκουρλέτης ανάφερε ότι «δεν πρόκειται για μια συνεύρεση δυνάμεων από την Αριστερά μέχρι και την Κεντροδεξιά, ως προς το εκπεμπόμενο πολιτικό στίγμα», αναφέροντας πως η ΚΕΑ είναι ένα όργανο που δεν εκλέχτηκε αλλά που «αποφασίστηκε, ύστερα από μια ώριμη πολιτική σκέψη, ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και όλες εκείνες τις δυνάμεις με τις οποίες τα τελευταία χρόνια συμπορευόμαστε».
«Αυτή η όσμωση των τελευταίων μηνών μπορεί να μας οδηγήσει στο Συνέδριο χωρίς να υπάρχει η ανάγκη να αλλάξουμε και τον τίτλο του κόμματος, μια και πλέον, ένα κομμάτι των συνοδοιπόρων μας, των συμμάχων μας, μέσα από τις δικές του σκέψεις κάνει την επιλογή να μπει μέσα στο κόμμα» είπε ο κ.Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης