Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αναβιώνουν οι «κουδουνιές» - Πάνω από τις 900 μονάδες το κλείσιμο

tags :
Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αναβιώνουν οι «κουδουνιές» - Πάνω από τις 900 μονάδες το κλείσιμο
ΑΓΟΡΑ: Παλιά η συνεδρίαση έληγε με το χειροκίνητο χτύπημα του κουδουνιού. Σαν αυτό που είχε ο επιστάτης στο σχολείο και ίσα που ακουγόταν στην αίθουσα αλλά σήμαινε την αρχή ή το τέλος του διαλείμματος. Τότε και στο ΧΑ και πριν χτυπήσει το κουδούνι κάποιοι επενδυτές είχαν βρει το κόλπο να κλείνουν τις μετοχές με πιο ωραιοποιημένη τιμή.

Από εκεί βγήκε η φράση «έριξε την κουδουνιά» εννοώντας πως έκλεισαν τη μετοχή υψηλότερα από την προηγούμενη τιμή. Κάτι ανάλογο αναβιώνει τον τελευταίο καιρό στο ΧΑ. «Μπαίνει το ιππικό» όπως έλεγαν πριν μερικά χρόνια, όταν η τεχνολογία είχε προχωρήσει και έμπαιναν οι δισκέτες και άλλαζαν την αποτίμηση των μετοχών στα τελευταία λεπτά.

Οι αρμόδιες αρχές είχαν βρει τότε τη μέθοδο της δημοπρασίας για να αποτρέψουν κινήσεις ωραιοποίησης. Τώρα, εδώ και κάμποσες συνεδριάσεις βλέπουμε πως μετά τις 16:30 γίνονται οι επενδυτές πιο ορεξάτοι ή κάποιοι αποφασίζουν να ασχοληθούν μετά από τη συγκεκριμένη ώρα και να κλείσουν τις μετοχές καλύτερα.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Έτσι σήμερα μπήκαν όπου μπορούσαν και βελτίωναν αποτιμήσεις. Ο τζίρος καλός αλλά για τα μεγέθη των ξένων δεν είναι και πολλά τα λεφτά που χρειάζονται. Έκλεισαν το ΧΑ σε νέα υψηλά και βελτίωσαν λόγω τελευταίας συνεδρίασης του μήνα και τις αποτιμήσεις κάποιων μετοχών.

Με Eurobank και Alpha Bank κατάφεραν να αλλάξουν την εικόνα. Δεν μπορούσαν στην Εθνική, μπόρεσαν κάπως στον Τιτάνα και περισσότερο στην Πειραιώς, Βοήθησε ο ΟΠΑΠ που έχει και λόγο, ήταν από το ξεκίνημα εξαιρετικός ο Μυτιληναίος, έκανε καλή κίνηση η ΔΕΗ και καλά πήγαν Viohalco και Σαράντης.

Έτσι η αγορά έκλεισε σε νέα υψηλά σχεδόν πέντε ετών έστω και οριακά. Πάνω από τις 900 μονάδες με ωραίο τζίρο και πολλά βαριά χαρτιά που είχαν μείνει πίσω να δίνουν ωραία κίνηση. Ο Νοέμβριος κλείνει ανοδικός και είναι η πρώτη φορά όπως σημείωνε η Beta από το 2000 που έχουμε 10 μήνες ανοδικούς μέσα στο έτος.

VIOHALCO: Δυνατή άνοδος 3,44% με όγκο 146 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 974 εκατ. ευρώ. Η τιμή κλεισίματος των 3,76 ευρώ ήταν και υψηλό ημέρας.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επιτέλους ανοδικό μάζεμα στη μετοχή. Περισσότερα από 1,4 εκατ. τεμάχια άλλαξαν χέρια και η μετοχή ενισχύθηκε 3,18% και έκλεισε στα 1,7540 ευρώ. Ξεκινάει παρουσιάσεις στο Λονδίνο για το ομολογιακό.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Σιγά μην τον άφηναν να μείνει πίσω σε τέτοιο κλίμα. Στα 10,10 ευρώ με άνοδο 2,64% και όγκο 323 χιλ .τεμάχια.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ: Πέραν της πορείας της μετοχής τώρα και τα αποτελέσματα εννεαμήνου δείχνουν ότι σωστά πάνω από τα 5,20 ευρώ γράψαμε για κατοχύρωση κερδών και για δίκαιη τιμή. Στο εννεάμηνο ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων 12,5 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως στο εξάμηνο είχε καθαρά κέρδη 12,5 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 16,1 εκατ. ευρώ. Η καθαρή θέση είναι στα 134,7 εκατ. ευρώ με την αποτίμηση στα 133,1 εκατ. ευρώ.

JUMBO: Με όγκο 176 χιλ. τεμάχια υποχώρησε 1,73% και έκλεισε στα 18,20 ευρώ. Η αποτίμηση στα 2,47 δισ. ευρώ.

ΚΡΕΚΑ: Σήμερα τα κατάφερε και έκλεισε στο +20% αφού έκανε αρκετά κομμάτια στο κλείσιμο, για τα δεδομένα της. Στα 0,0580 ευρώ με όγκο 9 χιλ. τεμάχια και ανεκτέλεστο στους αγοραστές 20 χιλ. τεμάχια.

ΜΙΚΡΑ: Καλή πορεία από Εβροφάρμα, Λύκο, Μαθιό και Ίλυδα. Συνολικά δεν βλέπουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην παρούσα φάση στα μικρομεσαία, αφού αυτές τις μέρες οι μεγάλοι ασχολούνται με τα βαριά χαρτιά.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης