Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόβλεψη Statista: Συντριπτική νίκη του Johnson στις βρετανικές εκλογές με 359 έδρες

Πρόβλεψη Statista: Συντριπτική νίκη του Johnson στις βρετανικές εκλογές με 359 έδρες
Μεγάλη εκλογική νίκη του Boris Johnson στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου προβλέπει η Statista
Μία μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία αναμένεται να κερδίσουν οι Συντηρητικοί του Boris Johnson στις βουλευτικές εκλογές της Βρετανίας στις 12 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την ειδική πρόβλεψη της Statista, που συνυπολόγισε και τα δεδομένα της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης το 2017.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς αυτούς το κόμμα του Boris Johnson θα εξασφαλίσει μία μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία με 359 έδρες έναντι 211 των Εργατικών. Αυτό το αποτέλεσμα είναι μία ξεκάθαρη νίκη του Συντηρητικού Κόμματος με αύξηση 42 εδρών σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.
Στον αντίποδα σημαίνει και μία καταστροφική μείωση 51 εδρών για τους Εργατικούς και την ηγεσία του Jeremy Corbyn.
Στη Σκωτία, το SNP προβλέπεται να κερδίσει οκτώ έδρες, λαμβάνοντας πέντε από τoυς Εργατικούς, δύο από τους Συντηρητικούς και μία από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, οι οποίοι αναμένεται να περιοριστούν στις 13 το βράδυ των εκλογών.

Infographic: Conservatives set to win a large majority? | Statista

Το μοντέλο πρόβλεψης της Statista λειτουργεί με τη χρήση ενός πολύ μεγάλου αριθμού συνεντεύξεων που καταγράφουν τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων με βάση τα δημογραφικά δεδομένα και τις τοπικές πολιτικές συνθήκες.
Στην πλήρη ανάπτυξή του αυτό το μοντέλο εφαρμόζεται στην δημογραφική σύνθεση και τις πολιτικές συνθήκες κάθε μίας εκ των 632 εκλογικών περιφερειών στη Μεγάλη Βρετανία, παρέχοντας με ακρίβεια προβλέψεις για κάθε έδρα.

Προβάδισμα 10% για τον Johnson

Εξάλλου το προβάδισμα των Συντηρητικών του πρωθυπουργού Boris Johnson έναντι των Εργατικών της αντιπολίτευσης διευρύνθηκε στις 10 μονάδες, από επτά που ήταν πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Savanta ComRes για την εφημερίδα Sunday Telegraph.
Η υποστήριξη στο Συντηρητικό Κόμμα του Johnson αυξήθηκε κατά δύο μονάδες, στο 43%, από την προηγούμενη δημοσκόπηση της Savanta ComRes που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, σύμφωνα με την εταιρία δημοσκοπήσεων.
Οι Εργατικοί έχασαν μια μονάδα και λαμβάνουν το 33% της πρόθεσης ψήφου, οι φιλοευρωπαίοι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες παραμένουν σταθεροί στο 13% και το Κόμμα Brexit έχασε μια μονάδα και λαμβάνει 4%.
Η εταιρία Savanta ComRes ανακοίνωσε ότι η τελευταία της δημοσκόπηση διεξήχθη μεταξύ 27 και 28 Νοεμβρίου, πριν από την επίθεση την Παρασκευή (29/11), ενόπλου που μαχαίρωσε θανάσιμα δύο ανθρώπους πριν πέσει νεκρός από πυρά της αστυνομίας στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Image

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης