Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Το CDU απορρίπτει κάθε πιθανότητα επαναδιαπραγμάτευσης της κυβερνητικής συμφωνίας με το SPD

Γερμανία: Το CDU απορρίπτει κάθε πιθανότητα επαναδιαπραγμάτευσης της κυβερνητικής συμφωνίας με το SPD
«Δεν θα επαναδιαπραγματευθούμε τίποτα τώρα. Αυτό είναι απολύτως σαφές» δηλώνουν κορυφαία στελέχη του CDU
Την πρόθεση του CDU να μη δεχθεί καμία αλλαγή στην κυβερνητική συμφωνία με τη νέα ηγεσία του SPD εξέφρασε ο χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας Armin Laschet, του πολυπληθέστερου της Γερμανίας. 
«Δεν θα επαναδιαπραγματευθούμε τίποτα τώρα. Αυτό είναι απολύτως σαφές», σημείωσε ο Laschet σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Deutschlandfunk.
Εξάλλου σε ερώτηση για το εάν μπορεί να αλλάξει κάτι στο κυβερνητικό πρόγραμμα απέρριψε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.
Υπενθυμίζεται, πως στην  ηγεσία του SPD εξελέγησαν δύο αυστηροί επικριτές του κυβερνητικού συνασπισμού με το CDU o Norbert Walter-Borjans και η Saskia Esken επικρατώντας στην εσωκομματική ψηφοφορία του υπουργού Οικονομικών, Olaf Scholz.
Οι δύο Σοσιαλδημοκράτες πολιτικοί επιθυμούν να επαναδιαπραγματευθούν την κυβερνητική συμφωνία, εστιάζοντας σε πολιτικής κοινωνικής δικαιοσύνης και κλιματικής αλλαγής.
Ο Laschet είπε ότι οι νέες απαιτήσεις είναι πρόβλημα του διδύμου της ηγεσίας του SPD και όχι του CDU ενώ υπογράμμισε, πως η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών θα ήταν ανεύθυνη επιλογή στο σημερινό περιβάλλον.
Και η υπουργός Γεωργίας Julia Kloeckner από τους Χριστιανοδημοκράτες δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχουν πιθανότητες επαναδιαπραγμάτευσης, προσθέτοντας ότι το CDU θα τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε.
«Μια μονομερής επαναδιαπραγμάτευση, μόνο και μόνο επειδή η ηγεσία του SPD έχει αλλάξει, δεν είναι εφικτή με το CDU», σημείωσε χαρακτηριστικά.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης