Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Επαναφέρει τους δασμούς σε Βραζιλία, Αργεντινή - Η απάντηση Bolsonaro

tags :
Trump: Επαναφέρει τους δασμούς σε Βραζιλία, Αργεντινή - Η απάντηση Bolsonaro
Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέφερε τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από Βραζιλία και Αργεντινή
(upd) Νέα παρέμβαση για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και μείωση των επιτοκίων από τη Fed, έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump.
Μάλιστα επανέφερε τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από Αργεντινή και Βραζιλία, καθώς -όπως υποστηρίζει- είναι δύο χώρες που βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση με την υποτίμηση του νομίσματος τους.
«H Bραζιλία και η Αργεντινή είναι σε πλεονεκτική θέση με την υποτίμηση του νομίσματός τους, κάτι που δεν είναι καλό για τους αγρότες μας.
Γι’  αυτό, άμεσα, επαναφέρω τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο που φτάνουν στις ΗΠΑ από αυτές τις χώρες» αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter και συμπλήρωσε «H Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα πρέπει να αναλάβει δράση, έτσι ώστε οι χώρες, οι οποίες είναι πολλές, να μην εκμεταλλεύονται πλέον το ισχυρό δολάριο μας, υποτιμώντας περαιτέρω τα νομίσματά τους.
Αυτό δυσκολεύει πολύ τους βιοτέχνες και τους αγρότες μας όσον αφορά την εξαγωγή των προϊόντων τους.
Πιο χαμηλά επιτόκια και χαλάρωση Fed!».

Image

H απάντηση Αργεντινής - Βραζιλίας

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας,  Zair Bolsonaru, δήλωσε ότι ίσως συζητήσει απευθείας με τον Donald Trump για το θέμα των δασμών, αφότου ο τελευταίος ενημέρωσε ότι επιβάλλει εκ νέου φόρους σε εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τη χώρα του και την Αργεντινή.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο πρόεδρος της Βραζιλίας, ο οποίος έχει εκφράσει στο παρελθόν τον θαυμασμό του για τον Trump και έχει αναζητήσει πιο στενούς δεσμούς με τον Αμερικανό πρόεδρο, ανέφερε ότι θα συζητήσει το ζήτημα με τον υπουργό Οικονομικών Paulo Guedes.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής από την πλευρά του, θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ύστερα από την απόφαση του προέδρου Donald Trump να επαναφέρει τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Αργεντινή, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης