Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις,προειδοποιεί η πρεσβεία των ΗΠΑ τους Αμερικανούς στην Τουρκία

Για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις,προειδοποιεί η πρεσβεία των ΗΠΑ τους Αμερικανούς στην Τουρκία
Η τελευταία τρομοκρατική επίθεση του ISIS πραγματοποιήθηκε την παραμονή του 2017 σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης
«Οι τρομοκράτες εξακολουθούν να επικεντρώνονται σε τουριστικές τοποθεσίες, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, κλαμπ, εστιατόρια, χώρους λατρείας, κόμβους μεταφοράς και άλλους στόχους όπου συχνάζουν Δυτικοί», ανέφερε η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα της Τουρκίας, εκδίδοντας σήμερα 2/12, προειδοποίηση ασφαλείας προς τους Αμερικανούς πολίτες που επισκέπτονται την Τουρκία, αναφέροντας ότι υπάρχει η πιθανότητα τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα.
Μεταξύ 2015 - 2016, η Τουρκία επλήγη από μια σειρά επιθέσεων, από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 150 περίπου ανθρώπων και Κούρδων μαχητών.
Η τελευταία τρομοκρατική επίθεση του ISIS πραγματοποιήθηκε την παραμονή του 2017 σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν τελευταία από τους πολίτες τους, στις 5 Σεπτεμβρίου, να επιστήσουν αυξημένη προσοχή όταν ταξιδεύουν στην Τουρκία, προειδοποιώντας για τρομοκρατία και αυθαίρετες κρατήσεις.
Οι τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν επιθέσεις στην Τουρκία και οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν συλλάβει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών πολιτών, με βάση ελάχιστα ή διαβαθμισμένα αποδεικτικά στοιχεία που φαίνεται να είναι πολιτικώς παρακινημένα, δήλωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης