Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Το placement 30 εκατ. μετοχών και η τιμή στόχος των 2,70 ευρώ από Euroxx

tags :
ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Το placement 30 εκατ. μετοχών και η τιμή στόχος των 2,70 ευρώ από Euroxx
Οι πληροφορίες για πρόθεση αύξησης της διασποράς υπήρχαν αρκετό καιρό αλλά πλέον οι συνθήκες στο ΧΑ είναι πιο ώριμες για πραγματοποίηση placement 
Τρέχει εδώ και μερικές ημέρες η διαδικασία για το placement των 30 εκατ. μετοχών της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚOΡ με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως εδώ και αρκετό καιρό η διοίκηση της Viohalco ήθελε να βελτιώσει τη διασπορά της μετοχής, η οποία είναι εξαιρετικά περιορισμένη, αφού η ίδια ως βασικός μέτοχος ελέγχει περισσότερο από το 90% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου.
Το κλίμα πλέον είναι καλύτερο στο ΧΑ με τους ξένους να αυξάνουν την έκθεσή τους στις ελληνικές μετοχές και όχι μόνο.
Υπενθυμίζεται η έκδοση ομολόγου 600 εκατ. ευρώ από την Ελλάκτωρ, η πετυχημένη κάλυψη με επιτόκιο ρεκόρ από τον ΟΤΕ, η αύξηση κεφαλαίου ύψους 650 εκατ. ευρώ της Lamda, αλλά και άλλες κινήσεις από εισηγμένες που έχουν τύχει θερμής υποδοχής από τους ξένους επενδυτές.
Με βοήθειες από Axia και Euroxx γίνονται οι προσπάθειες για μείωση του ποσοστού της Viohalco, ενώ θα πρέπει να υπενθυμιστεί πως η Euroxx είναι από τις λίγες χρηματιστηριακές που έχουν εκδώσει έκθεση αποτίμησης για την εισηγμένη.
Μάλιστα πρόσφατα (8/11) είχε αυξήσει την τιμή στόχο στα 2,70 ευρώ από 2,40 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς.
Στην έκθεση της ανέφερε πως παρά τις μικρές μειώσεις στις εκτιμήσεις για τα EBITDA η αύξηση της τιμής στόχου οφείλεται στο χαμηλότερο WACC από 8% σε 7%.
Με εκτίμηση για EV/EBITDA την περίοδο 2019-21 6-7,6 φορές η εισηγμένη διαπραγματεύεται με discount 3-11% των ομοειδών ανά τον κόσμο αν και είναι λίγο πιο μοχλευμένη και δίνει χαμηλότερη μερισματική απόδοση.
Τότε η χρηματιστηριακή σημείωνε πως τα αρνητικά της επένδυσης είναι η χαμηλή εμπορευσιμότητα και το περιορισμένο free float (8,6%) αφού ο όμιλος Viohalco ελέγχει το 91,4%.
Όπως είχε γράψει χθες (2/12) το Bankingnews το placement αφορά το 8% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου ή 30 εκατ. μετοχές.
Η εταιρεία σε ανακοίνωση της προς το ΧΑ δεν διέψευσε αλλά ούτε επιβεβαίωσε τις πληροφορίες και αρκέστηκε να πει πως δεν έχει ενημέρωση από το βασικό μέτοχο.
Η τιμή της μετοχής έκλεισε χθες στα 1,7880 ευρώ με άνοδο 1,48%, ενώ το υψηλό έτους έχει γραφτεί στις 22/7 στα 2,0950 ευρώ και το χαμηλό στις 2/1 στα 1,19 ευρώ.
Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην τιμή διάθεσης των μετοχών που μάλλον θα γίνει γνωστή αύριο 4/12.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης