Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σταθεροποιητικό ξεκίνημα με το βλέμμα στις διεθνείς αγορές

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σταθεροποιητικό ξεκίνημα με το βλέμμα στις διεθνείς αγορές
ΑΓΟΡΑ: Μπορεί οι αναλυτές να περίμεναν αρνητικό άνοιγμα λόγω του κλίματος που επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού, αλλά οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν ανοδικά δημιουργώντας συνθήκες για καλύτερη πορεία σήμερα. Βέβαια μένει να φανεί αφού το ξεκίνημα είναι σταθεροποιητικό.

Έχουμε σε πολλά… μέτωπα στραμμένο το βλέμμα μας. Το βασικό είναι στη μετοχή της Lamda και στο δικαίωμα το οποίο συνεχίζει να υποχωρεί. Η τιμή της μετοχής έχει φτάσει στα 7,08 ευρώ εκεί περίπου που ήταν όταν έκοψε το δικαίωμα. Μην ξεχνάμε πως τρέχει και η αύξηση της BriQ.

Επίσης έχουμε το placement της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, όπου η διοίκηση χθες ούτε το διέψευσε αλλά ούτε και το επιβεβαίωσε. Είπε απλά πως δεν έχει ενημέρωση. Η δική μας ενημέρωση λέει πάντως πως είναι σε εξέλιξη. Αν τύχει καλής αποδοχής θα βελτιώσει και τη διασπορά και την εικόνα της στο ταμπλό.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Επιπλέον υπάρχει το ομόλογο της Ελλάκτωρ ύψους 600 εκατ. ευρώ. Η μετοχή έχει βελτιώσει το τελευταίο διάστημα τη συμπεριφορά της χωρίς ωστόσο να έχει δώσει καλή κίνηση κατά την άποψή μας.

Έχουμε τη ΔΕΗ όπου χθες έγραψε νέα υψηλά αν και έκλεισε λίγο χαμηλότερα από αυτά λόγω της πτώσης της αγοράς. Σήμερα ξαναπιάνει τα υψηλά της και ενισχύεται με αυξημένο όγκο συναλλαγών.

Τα αποτελέσματα μάλλον έχουν ολοκληρωθεί και μιλάμε για το εννεάμηνο. Θα θέλαμε να μαθαίναμε από περισσότερες αλλά δεν έχουν υποχρέωση. Θα περιμέναμε να μάθουμε εννεάμηνο από την ΕΥΔΑΠ για παράδειγμα αφού θα μπει στον FTSE 25 και θα πρέπει να βελτιώσει την ενημέρωση προς τους μετόχους, ειδικά μετά και την αλλαγή της κυβέρνησης. Τώρα που υπάρχει πιο φιλοεπενδυτική κυβέρνηση καλό θα είναι και η κρατικές εταιρείες να γίνουν πιο… φιλοεπενδυτικές.

ΔΕΗ: Στα 3,3660 ευρώ βρέθηκε στο άνοιγμα και συνεχίζει να είναι κοντά με όγκο άνω των 170 χιλ. τεμαχίων. Η αποτίμηση στα 774 εκατ. ευρώ. Η πορεία των μελλοντικών EBITDA μπαίνει βέβαια στο επίκεντρο και θα χρειαστεί τεράστια αύξηση προκειμένου να δικαιολογηθεί η αποτίμηση. Αν αρκεστούμε μόνο στα 500 εκατ. ευρώ που είχε πει ο κ.Χατζηδάκης και δεν υπάρξουν και άλλα τότε δε θα τη θεωρούμε φθηνή.

Μην ξεχνάμε πως έχουμε δει τα προηγούμενα χρόνια μεγάλες κινήσεις στη μετοχή με την προοπτική της βελτίωσης των αποτελεσμάτων μετά από παρεμβάσεις υπουργών. Και επί ΣΥΡΙΖΑ είχαμε δει κάτι ανάλογο, αλλά και παλαιότερα.

Το θέμα είναι πως πολλές φορές πήγε για διάσωση και τελικά έγιναν χειρότερα. Καιρός να γίνουν όλα όσα πρέπει. Μιλάμε για μία τεράστια επιχείρηση και είναι απαράδεκτο να βλέπουμε τέτοιες ζημιές και τέτοιο τεράστιο δανεισμό.

ΑΔΜΗΕ: Η εικόνα των αποτελεσμάτων είναι καλή αλλά η μετοχή δεν αντιδρά. Δίνει και μέρισμα και προμέρισμα, δεν έχει δανεισμό, έχει επενδυτικό πλάνο, αλλά εκεί η μετοχή κολλημένη μεταξύ 2-2,20 ευρώ.

ΛΑΜΔΑ: Πήγε στα 7,08 ευρώ στο άνοιγμα και βελτιώθηκε μετά η εικόνα με αποτέλεσμα να κινηθεί στα 7,12 ευρώ με μικρή άνοδο και χαμηλό όγκο συναλλαγών.

ΜΑΘΙΟΣ: Ασταμάτητος…

ΚΕΚΡΟΨ: Πάλι δοκιμάζει τη στήριξη.

NEWSPHONE: Αν και υπάρχει σημαντικό άνοιγμα μεταξύ αγοραστή και πωλητή η μετοχή με όγκο 2.300 τεμάχια πήγε στα 0,50 ευρώ με την αποτίμηση να πλησιάζει τα 14 εκατ. ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Δεν έχει ωραία εικόνα η μετοχή το τελευταίο διάστημα. Δε βγαίνουν βέβαια και πολλά κομμάτια, αλλά οι αγοραστές βρίσκουν ευκαιρίες να βγουν χαμηλότερα μέρα με τη μέρα. Στα 2,27 ευρώ τώρα ο πρώτος.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης