Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δεν αποκλείει συνεκμετάλλευση με Τουρκία η κυβέρνηση - Πέτσας: Να σταματήσουν πρώτα οι προκλήσεις

Δεν αποκλείει συνεκμετάλλευση με Τουρκία η κυβέρνηση - Πέτσας: Να σταματήσουν πρώτα οι προκλήσεις
Αύριο (4/12/2019) η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Recep Tayyip Erdogan στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ
Ανοιχτή στο θέμα της συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία εμφανίστηκε η ελληνική κυβέρνηση.
«Είμαστε σε μια φάση που η Τουρκία κάνει προκλητικές ενέργειες, επομένως πρέπει να υπάρξουν σαφή δείγματα γραφής ότι η Τουρκία σταματάει τις προκλήσεις για να συζητήσουμε όλα τα άλλα θέματα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος σε ενδεχόμενο αίτημα της Τουρκίας για συνεκμετάλλευση, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Σε ερώτηση για τις θέσεις του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, και τη συμφωνία με τη Λιβύη για τις θαλάσσιες ζώνες, ο κ. Πέτσας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση διεθνοποιεί το θέμα, ζητά τη στήρικη των εταίρων της Ελλάδας και «επαναλαμβάνουμε ότι δεν είναι ώρα για ίσες αποστάσεις όταν ένα μέλος της συμμαχίας παραβιάζει το διεθνές δίκαιο».
Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ενημέρωσε χθες τα πολιτικά κόμματα για το θέμα με τη Λιβύη.
«Κάθε φορά η κυβέρνηση θα εξετάζει το επίπεδο ενημέρωσης που απαιτείται για το θέμα, καθώς το θέμα είναι εθνικό και απαιτείται η στήριξη όλων των κομμάτων» είπε και συμπλήρωσε ότι «η τοποθέτηση της ΕΕ χθες ήταν ξεκάθαρη και απόλυτα υποστηρικτική των ελληνικών θέσεων».
Όσον αφορά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «στην προηγούμενη συνάντηση στη Νέα Υόρκη μας απασχόλησαν το Κυπριακό, το μεταναστευτικό και οι ευρύτερες προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Προφανώς αυτά θα ξανασυζητηθούν.
Δεν έχουν τεθεί άλλα θέματα στην ατζέντα».
Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο θέμα σχετικά με το μεταπτυχικό του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη, τονίζοντας ότι «το θέμα έχει λήξει, μετά της διευκρίνιση του κ. Διαματάρη ότι σπούδασε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης