Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Χατζηδάκης: Στόχος ο συνολικός μετασχηματισμός της ΔΕΗ για να καταστεί κερδοφόρα

Χατζηδάκης: Στόχος ο συνολικός μετασχηματισμός της ΔΕΗ για να καταστεί κερδοφόρα
Η ΛΑΡΚΟ παραβιάζει το Δίκαιο του Περιβάλλοντος, δεν σέβεται τους εργαζόμενους της είπε ο κ.Χατζηδάκης
Την θέση ότι ο στόχος της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ είναι ο συνολικός της μετασχηματισμός προκειμένου να καταστεί κερδοφόρα διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης.
«Ο στόχος είναι να υπάρξει ένας συνολικός μετασχηματισμός της ΔΕΗ που θα την καταστήσει κερδοφόρα και θα επιτρέψει στις όποιες ελληνικές κυβερνήσεις να μην πηγαίνουν κάθε τρεις και λίγο στους Έλληνες πολίτες και να χτυπάνε την πόρτα λέγοντας, δώστε λεφτά για τη ΔΕΗ» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Χατζηδάκης.
Όπως είπε, κατανοεί το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ έχουν βιώσει την απαξίωση της επιχείρησης όλα αυτά τα χρόνια.
«Θεωρώ ότι δεν είναι διατεθειμένοι να ακούν ακραίες λαϊκίστικες προσεγγίσεις» είπε ο κ.Χατζηδάκης, αναφέροντας πως έχει ξεκαθαρίσει ότι σκοπός είναι να σωθεί η επιχείρηση και ότι δεν μπορούν να υπάρξουν εργαζόμενοι χωρίς επιχείρηση.
Ερωτηθείς για τη ΛΑΡΚΟ, ο κ. Χατζηδάκης τη χαρακτήρισε ως μία εταιρεία που παραβιάζει το δίκαιο του περιβάλλοντος, δεν σέβεται τους ίδιους τους εργαζομένους της, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί δύο θανατηφόρα ατυχήματα.
Όπως ανέφερε ο κ.Χατζηδάκης, η ΛΑΡΚΟ είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης της ΔΕΗ εφόσον της χρωστάει τουλάχιστον 330 εκατομμύρια ευρώ.
«Εμείς δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς σε αυτό και θα ξεκινήσει μία διαδικασία, είμαστε σε συνεννόηση και με το ΤΑΙΠΕΔ, γιατί εκεί έχει ενταχθεί, και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί.
Προσπαθούμε να βρούμε μία λύση η οποία θα είναι στέρεα νομικά, μία λύση η οποία θα είναι ελκυστική από πλευράς επενδυτικής και που θα έχει και όσο μεγαλύτερη δικαιοσύνη μπορεί να έχει για τους εργαζομένους» υποστήριξε ο κ.Χατζηδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης