Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Εισαγόμενες πιέσεις, αλλά στα χαμηλά βγήκαν αγοραστές

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Εισαγόμενες πιέσεις, αλλά στα χαμηλά βγήκαν αγοραστές
ΑΓΟΡΑ: Με δεδομένο το κλίμα στο εξωτερικό αλλά και την ανάγκη ρευστότητας για να καλυφθούν αυξήσεις κεφαλαίου και εκδόσεις εταιρικών ομολόγων που τρέχουν, η αγορά μας τα πήγε μια χαρά. Έκλεισε με απώλειες αλλά υψηλότερα από τα χαμηλά ημέρας και καλό τζίρο.

Θα λέγαμε πως δεν υπάρχουν διαθέσεις για μεγάλη διόρθωση και παρατηρούμε πως όταν μετοχές υποχωρούν άνω του 3% ή του 4% βγαίνουν αγοραστές. Σε πολλά χαρτιά παρατηρούμε πως το επενδυτικό ενδιαφέρον στα χαμηλά αυξάνεται. Αυτό είναι σημαντικό.

Μπορεί να μη φεύγει η αγορά να πάει στις 940 μονάδες για παράδειγμα, αλλά ας μην ξεχνάμε πως είμαστε στον τελευταίο μήνα του έτους και η αγορά έχει ήδη τρομερή απόδοση. Οι… αμοιβές δηλαδή έχουν βγει επομένως οι διαχειριστές είναι ήσυχοι και κοιτάνε την επόμενη χρονιά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με δυνατές απώλειες 4% έκλεισε μόνο η Πειραιώς. Η Eurobank με χαμηλό κοντά στα 0,89 ευρώ έκλεισε στα 0,91% και στο -2,20% και η Εθνική με χαμηλό στα 2,88 ευρώ έκλεισε στα 2,9520 ευρώ και στο -1,57%. Η Alpha Bank από την άλλη με χαμηλό στα 1,8090 ευρώ έκλεισε στα 1,8860 ευρώ με άνοδο 0,32% και ήταν και υψηλό ημέρας.

VIOHALCO: Πιέστηκε σημαντικά και δεν ξέρουμε αν αποδίδεται σε κάποιες πληροφορίες που έχουν να κάνουν με το placement της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ. Έκλεισε στα 3,61 ευρώ με απώλειες 3,35% και όγκο 103 χιλ. τεμάχια.

Ακουμπάει ωστόσο τον κινητό των 200 ημερών και είναι καλή η στήριξη κατά την άποψή μας. Δεν έχει χαλάσει το γράφημα και θα περιμέναμε μία καλή αντίδραση αν το επιτρέψει το αυριανό κλίμα.

MOTOR OIL: Κινείται πτωτικά το τελευταίο διάστημα και σήμερα έχασε 2,27%. Έκλεισε στα 20,62 ευρώ με χαμηλό στα 20,38 ευρώ. Πτώση προς τα 20,20 ευρώ θα ενεργοποιήσει αγοραστές και λογικά θα δώσει αντίδραση. Δε θα αφήσουν να σπάσει η στήριξη.

Βέβαια όπως ειπώθηκε και πρόσφατα από τη διοίκηση το περιβάλλον εξακολουθεί να έχει προκλήσεις. Τα περιθώρια διύλισης δέχονται πιέσεις αλλά μέχρι σήμερα εμείς βλέπουμε πως η διοίκηση τα πηγαίνει αρκετά καλά.

ΑΔΜΗΕ: Δεν αλλάζει εικόνα όσα κέρδη και να βγάλει. Πίεση με όγκο και κλείσιμο στα 2,1450 ευρώ που ήταν και το χαμηλό ημέρας.

ΔΕΗ: Μεγάλο όγκο και η μετοχή έκλεισε με μικρές απώλειες και στα 3,26 ευρώ.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Απογοητευτική η εικόνα της μετοχής. Με όγκο 5 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 1,99 ευρώ και με απώλειες 7,87%. Η αποτίμηση στα 15,1 εκατ. ευρώ. Μάλιστα οι πωλητές στο κλείσιμο είχαν να διαθέσουν άλλες 5 χιλ. τεμάχια. Θα θέλαμε για σημείο εισόδου τα 1,90 ευρώ.

MLS: Μεγάλος σήμερα ο όγκος συναλλαγών. Περίπου 142 χιλ. τεμάχια άλλαξαν χέρια και η μετοχή βρέθηκε μέχρι και τα 1,12 ευρώ για να κλείσει τελικά στα 1,21 ευρώ και με απώλειες 5,5%.

NEWSPHONE: Με υψηλό όγκο για τα δεδομένα της έκλεισε στα 0,5050 ευρώ με άνοδο 4,34%. Με περίπου 48 χιλ. τεμάχια έγινε η κίνηση και η αποτίμηση έχει φτάσει στα 14 εκατ. ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Μπορεί να έκλεισε με άνοδο 1,30% και στο υψηλό ημέρας των 2,34 ευρώ αλλά δεν αλλάζει η άποψή μας την οποία γράψαμε στο πρωινό σχόλιο και ανέφερε ότι η συμπεριφορά της δεν είναι καλή και οι αγοραστές πάνε όλο και πιο χαμηλά στις τελευταίες συνεδριάσεις.

ΕΥΔΑΠ: Πήγε πάλι στα 7,30 ευρώ και επιβεβαίωσε το σημείο. Αντέδρασε από εκεί και έκλεισε τελικά αμετάβλητη στα 7,44 ευρώ με όγκο 37 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης