Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Πως βλέπουν οι ξένοι το ομόλογο της Ελλάκτωρ – Γιατί δεν το συγκρίνουν με τις άλλες εκδόσεις

tags :
Πως βλέπουν οι ξένοι το ομόλογο της Ελλάκτωρ – Γιατί δεν το συγκρίνουν με τις άλλες εκδόσεις
Αναφορικά με το επιτόκιο το βλέπουν να κλείνει κοντά στο 6% αλλά θεωρούν πως σε διάστημα τριών μηνών θα μπορούσε να κινηθεί προς το 5%
Πηγές από το Λονδίνο που βρίσκονται πολύ κοντά σε όλη τη διαδικασία έκδοσης του ευρωομολόγου της Ελλάκτωρ, αναφέρουν πως με το συγκεκριμένο ομόλογο ανοίγει για πρώτη φορά, μετά το ομόλογο της ΔΕΗ το 2014, η αγορά υψηλής απόδοσης (High Yield) με ειδικές ρήτρες για να προστατεύσουν τους ομολογιούχους.
Σημειώνουν πως το βιβλίο προσφορών είναι πραγματικά διεθνές και με τιμολόγηση που δεν καθορίζεται από τις ελληνικές τράπεζες, αλλά από τους διεθνείς θεσμικούς επενδυτές.
Ανοίγει επί της ουσίας και πάλι μετά από καιρό ο δρόμος στις διεθνείς αγορές και εκτιμούν πως θα τον ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες σύντομα.
Αναφορικά με το επιτόκιο το βλέπουν να κλείνει κοντά στο 6% αλλά θεωρούν πως σε διάστημα τριών μηνών θα μπορούσε να κινηθεί προς το 5%.
Επίσης, τονίζουν πως πρόκειται για αμιγώς ελληνικό ρίσκο, αφού η εταιρεία δεν είναι εξαγωγική αλλά έχει παραχωρήσεις και ανανεώσιμη ενέργεια με ταμειακές ροές που εκτείνονται μέχρι το 2040, όποτε οι επενδυτές δείχνουν μεγάλη πίστη στο ίδιο το ελληνικό κράτος με αυτόν τον τρόπο.
Οι ξένοι, παρά τα προβλήματα που έχει εμφανίσει η κατασκευή ανά την Ευρώπη, βλέπουν με θετικό μάτι την προσπάθεια αναδιάρθρωσης του ομίλου Ελλάκτωρ και τις μεγάλες αξίες στις παραχωρήσεις και τα αιολικά και στηρίζουν την έκδοση.
Σημειώνεται πως η μετοχή στο ξεκίνημα της συνεδρίασης υποχωρεί περίπου 1% και προς τα 1,68 ευρώ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης