Τελευταία Νέα
Διεθνή

Javid (Βρετανία): Θα έχουμε καταλήξει σε μία εμπορική συμφωνία με την ΕΕ πριν από το τέλος του 2020

Javid (Βρετανία): Θα έχουμε καταλήξει σε μία εμπορική συμφωνία με την ΕΕ πριν από το τέλος του 2020
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς εμπορική συμφωνία «είναι εξαιρετικά μικρό»
Ως «απίθανο» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μία συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Sajid Javid, διευκρινίζοντας ότι η συμφωνία θα επιτευθχεί πριν από το τέλος του 2020.
Ειδικότερα, ο κ. Javid δήλωσε ότι «η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει παράταση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit μετά τον Ιανουάριο του 2020, και θα διασφαλίσει μία συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από το τέλος του επόμενου έτους».
«Οι δύο πλευρές έχουν ήδη συμφωνήσει σε ένα σχεδιάγραμμα μίας φιλόδοξης συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου και θα είναι σε θέση να την ολοκληρώσουν πριν από τον Ιούνιο, έτσι ώστε οι χώρες της ΕΕ να έχουν αρκετό χρόνο για να την επικυρώσουν», επεσήμανε στον ραδιοφωνικό σταθμό BBC 4 ο Βρετανός υπουργός.
«Είμαι αισιόδοξος ότι θα ολοκληρώσουμε την εμπορική συμφωνία» πρόσθεσε ο κ. Javid, διευκρινίζοντας ότι «πιστεύω πως το ενδεχόμενο μίας αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μία εμπορική συμφωνία είναι εξαιρετικά μικρό».
Αναφορικά με τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως μόνο μία κυβέρνηση η οποία θα αποτελείται ως επί το πλείστον από μέλη του Συντηρητικού Κόμματος «μπορεί να ολοκληρώσει το Brexit».
Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, η επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίου της ΕΕ, Sabine Weyand, δήλωσε ότι «θα ήταν πρακτικά αδύνατο για το Ηνωμένο Βασίλειο να συνάψει μία συνολική εμπορική συμφωνία με την ΕΕ το 2020», διευκρινίζοντας ότι «εάν υπάρξει η οποιαδήποτε συμφωνία, θα είναι μία βασική συμφωνία»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης