Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψει το δεύτερο εξάμηνο του 2020

UBS: Η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψει το δεύτερο εξάμηνο του 2020
Η UBS Wealth Management αναμένει σημαντική ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και κυρίως το τέταρτο τρίμηνο 
Την εκτίμηση ότι η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψει στο δεύτερο εξάμηνο του 2020 καθώς ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας χαλαρώνει και πλέον φαίνεται και η επίδραση των νομισματικών πολιτικών από τις κεντρικές τράπεζες, εξέφρασε ο επικεφαλής επενδύσεων της UBS Global Wealth Management.
«Υπάρχει πολλή ομίχλη γύρω από το εμπόριο, επηρεάζοντας την πρόβλεψη μας για την οικονομική ανάπτυξη» δήλωσε ο Zuercher και συμπλήρωσε οι δασμοί που έχουν επιβάλλει ΗΠΑ και Κίνα είναι μεταξύ των βασικών κινδύνων.
Ωστόσο, ο ίδιος επεσήμανε ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα παρουσιάσει «σημαντική ανάκαμψη στο δεύτερο εξάμηνο του 2020, κυρίως στο τέταρτο τρίμηνο».
«Βλέπουμε ότι η αμερικανική οικονομία έχει στην πραγματικότητα επιβραδύνει και βλέπουμε μια σχετικά καλή ευκαιρία ότι ενδεχομένως να υπάρξει η πρώτη φάση και ενδεχομένως οι δασμοί του Δεκεμβρίου να μην επιβληθούν.
Αυτό θα ήταν αρκετό ώστε η οικονομία να αρχίσει να ανακάμπτει» τόνισε ο επικεφαλής επενδύσεων της UBS Wealth Management.
Σημειώνεται ότι η επόμενη προθεσμία για δασμούς είναι η 15η Δεκεμβρίου, αλλά ακόμα δεν είναι σαφές εάν οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα καταφέρουν να συμφωνήσουν πριν από αυτή την ημερομηνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης