Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Αθήνα την Πέμπτη 12/12 ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης – Συνάντηση με τον Κ. Τασούλα

Στην Αθήνα την Πέμπτη 12/12 ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης – Συνάντηση με τον Κ. Τασούλα
Ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης τάσσεται κατά της συμφωνίας που υπεγράφη με την Τουρκία για τις θαλάσσιες ζώνες
Στην Αθήνα θα βρεθεί την ερχόμενη Πέμπτη 12/12 ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης Agila Saleh Issa Gwaider, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα.
Η συνάντηση αυτή αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η Βουλή της Λιβύης αντιτίθεται στη συμφωνία που υπέγραψε η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης με τον πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών.
Μάλιστα ο Agila Saleh Issa Gwaider με πρόσφατη επιστολή του στα Ηνωμένα Έθνη ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα, Antonio Guterres να ανακαλέσει την αναγνώριση της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA), να δεχτούν τη Βουλή ως τη μόνη νόμιμη αρχή στη Λιβύη ενώ εξέφρασε την άρνηση του να δεχτεί το μνημόνιο που υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη.
Στην επιστολή τονίζει μάλιστα ότι η συμφωνία αποτελεί «απειλή στο κράτος της Λιβύης, περιλαμβανομένων της ασφάλειας και του μέλλοντος της».
Σημειώνεται πως η συμφωνία αυτή δεν κατατέθηκε στη Βουλή της Λιβύης για έγκριση, καθώς αυτή ελέγχεται από το στρατηγό Haftar, ο οποίος πολεμά την κυβέρνηση του Fayez al Sarraj
Ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής αποδέχθηκε την πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνου Τασούλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης