Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Oλοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος Προγράμματος του CapsuleT

tags :
Oλοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος Προγράμματος του CapsuleT
Η τελική αξιολόγηση και ανάδειξη των τριών νικητών έγινε στη βάση τόσο των γενικών κριτηρίων του προγράμματος, όσο και ειδικών κριτηρίων που αφορούν την πρόοδο των startup ομάδων στη διάρκεια του τρίμηνου προγράμματος
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες ο 1ος κύκλος του Προγράμματος Επιτάχυνσης του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, του πρώτου startup επιταχυντή αποκλειστικά για τον τουρισμό που δημιουργήθηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.
-Σε τελετή στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στο κέντρο της Αθήνας, ο Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε., Αλέξανδρος Βασιλικός και η Κατερίνα Σαριδάκη, Director του CapsuleT, υποδέχτηκαν τις startup ομάδες που συμμετείχαν στον πρώτο κύκλο του προγράμματος (Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2019), τους κριτές και μέντορες του προγράμματος, τους στρατηγικούς συνεργάτες, σημαντικά μέλη του ελληνικού startup οικοσυστήματος, angel investors, ξενοδόχους και εξέχοντες εκπροσώπους του τουριστικού τομέα.
Στο επίκεντρο αυτής της μοναδικής βραδιάς ήταν η ανάδειξη των 3 μεγάλων νικητών του προγράμματος μεταξύ των 9 startups του 1ου κύκλου, που είχαν για άλλη μία φορά την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες τους στο κοινό και να αναδείξουν τις σχετικές βελτιστοποιήσεις στις οποίες έχουν προχωρήσει.
Η τελική αξιολόγηση και ανάδειξη των τριών νικητών έγινε στη βάση τόσο των γενικών κριτηρίων του προγράμματος (η ιδέα της ομάδας ως προς την καινοτομία της, η επιχειρηματική ωριμότητα και προοπτική της προσφερόμενης υπηρεσίας και η ομάδα ως προς τα μέλη της σε σχέση με τα τυπικά τους χαρακτηριστικά), όσο και ειδικών κριτηρίων που αφορούν την πρόοδο των startup ομάδων στη διάρκεια του τρίμηνου προγράμματος.
Την πρόοδο αυτή παρακολούθησε η Επιτροπή Αξιολόγησης και Καθοδήγησης του επιταχυντή, με κριτές 7 καταξιωμένους επαγγελματίες προερχόμενους τόσο από τον ξενοδοχειακό κλάδο, όσο και από το χώρο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.
Ειδικότερα, το 1ο βραβείο και το χρηματικό έπαθλο των 10.000 ευρώ έλαβε η GuestFlip, το 2ο βραβείο και το έπαθλο των 5.000 ευρώ έλαβε η HotelToolbox ενώ τέλος, το 3ο βραβείο και τα 3.000 ευρώ έλαβε η ομάδα της HotelStand.
Η μεγάλη νικήτρια του χθεσινού τελικού θα έχει επίσης την ευκαιρία να επισκεφθεί το Google for Startups Campus στην Βαρσοβία, όπου τα μέλη της ομάδας θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με Google experts που θα τους καθοδηγήσουν και θα τους υποστηρίξουν με ειδικά mentoring sessions. Τα σχετικά έξοδα είναι καλυμμένα από τη Google, χορηγό του προγράμματος του CapsuleT.
Υπενθυμίζεται πως το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Google έχουν προχωρήσει στη σύζευξη των δυνάμεών τους για τον CapsuleT.
Ως μέρος της συνεργασίας αυτής, οι εκπρόσωποι της Google διέθεσαν στη διάρκεια του προγράμματος την τεχνογνωσία και την εξειδίκευσή τους στον ψηφιακό τομέα, την κοινή χρήση των καλύτερων πρακτικών, τη φιλοξενία ειδικών εργαστηρίων, τις σχετικές ομιλίες και την οργάνωση 1:1 συνεδριών με μέντορες.
Επίσης, στρατηγικοί συνεργάτες του προγράμματος ήταν η Grant Thornton, η Stanton Chase και η TÜV Austria Hellas. Υποστηρικτές ήταν η Asset, η Douwe Egberts/Foodrinco και η Nelios.
Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν τη δική τους αγαπημένη ομάδα, με βάση την παρουσίασή της και απονεμήθηκε έτσι ένα ξεχωριστό, συμβολικό βραβείο, το «Βραβείο Κοινού».
Σε αυτό, νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Fisea, η οποία κέρδισε ένα ταξίδι 3 διανυκτερεύσεων με πρωϊνό για 4 άτομα στο ξενοδοχείο Galaxy Beach Resort στη Ζάκυνθο.

Υπογραμμίζεται ότι οι 9 ομάδες που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τον πρώτο κύκλο του Προγράμματος του CapsuleT είναι οι εξής:
All Inclusive Dining, Dishcover Tours, Escapades, Fisea, Grekaddict.com, GuestFlip, HotelStand, HotelToolbox και Nable Solutions.

Σημαντικό κομμάτι των δράσεων του προγράμματος υπήρξαν οι επισκέψεις (on-site visits) των 9 ομάδων σε επιχειρήσεις του κλάδου όπως Aldemar Hotels & Resorts, Aegean Airlines, Όμιλο Temes, Athenaeum InterContinental, Hotel Grande Bretagne, Grecotel Hotels & Resorts, Sani/Ikos Group, Crowne Plaza, Yes! Hotel Group, Santikos Collection, Dolphin Capital Partners, Airotel Group, Dexamenes Seaside Hotel, Key Tours και Kyvernitis Travel, όπου και είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες τους και να συνεργαστούν με στελέχη των επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. Αλέξανδρος Βασιλικός είπε:
«Θέλω να συγχαρώ τους νικητές, όλους τους συμμετέχοντες όπως και όλη την ομάδα του CapsuleT. Επίσης να ευχαριστήσω θερμά τους στρατηγικούς συνεργάτες και τους υποστηρικτές μας που στάθηκαν αρωγοί και συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή του 1ου κύκλου του Προγράμματος. Η ψηφιακή καινοτομία δημιουργεί μια νέα εποχή για την τουριστική οικονομία και το ΞΕΕ ανταποκρινόμενο στις ανάγκες ενός μέλλοντος που είναι ήδη εδώ, πρωταγωνιστεί μέσα από στοχευμένες δράσεις, όπως ο CapsuleT».

Η Director του επιταχυντή, Κατερίνα Σαριδάκη, σε δήλωσή της επεσήμανε:
«Θερμά συγχαρητήρια σε όλους για την εντατική προσπάθεια που κατέβαλαν. Η επιτυχημένη ολοκλήρωση του 1ου κύκλου του προγράμματος είναι μόνο η αρχή, συνεχίζουμε δυναμικά και εργαζόμαστε ήδη για μια εξίσου καλή συνέχεια».

Ξεκινά ο 2ος κύκλος του CapsuleT
Στις 16 Δεκεμβρίου 2019 ξεκινά η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τον 2ο κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης (Μάρτιος 2020).

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης