Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Η πίεση στην Ελλάκτωρ και το δικαίωμα της Lamda τράβηξαν τα βλέμματα

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Η πίεση στην Ελλάκτωρ και το δικαίωμα της Lamda τράβηξαν τα βλέμματα
ΑΓΟΡΑ: Τελικά η δική μας αγορά ακολουθεί την τάση που επικρατεί στο εξωτερικό μόνο όταν αυτή είναι πτωτική. Σήμερα που η ψυχολογία ήταν καλή και που η Wall Street άνοιξε με άνοδο μετά τα στοιχεία για την εργασία εμείς ούτε που κουνηθήκαμε.

Τη συνεδρίαση σημάδεψε η τεράστια πίεση στη μετοχή της Ελλάκτωρ αλλά και τα πάνω-κάτω στη Lamda και ειδικά στα δικαιώματα. Έγιναν και κάποια πακέτα στη μετοχή αλλά και στο δικαίωμα της Lamda και βελτίωσαν λίγο τις συναλλαγές. Αλλά και πάλι είναι αρκετά μικρός ο τζίρος.

Οι τράπεζες είχαν απώλειες οι περισσότερες και ξεχώρισαν λόγω υποχώρησης Eurobank και Alpha Bank. Τα σκαμπανεβάσματα στη Jumbo εξακολουθούν να τραβούν τα βλέμματα, ενώ σε πολλά μικρομεσαία ο φόβος κυρίευσε τους επενδυτές και έστειλαν χαμηλότερα πολλές μετοχές.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Τελικά τα ανοίγματα τιμών είναι για να κλείνουν. Περιμέναμε να μην το κλείσει αλλά ήταν μοναδική ευκαιρία φαίνεται. Λογικά εδώ θα πρέπει να δούμε αντίδραση και μάλιστα δυνατή. Αλλιώς έχουμε θέμα. Πάμε με το καλό σενάριο ότι αποτυπώθηκε η δυσαρέσκεια κάποιων που περίμεναν χαμηλό επιτόκιο και άλλα δεινά προεξοφλήθηκαν.

Θέλουμε μετά από 5 συνεδριάσεις με μεγάλες απώλειες να δούμε εκείνα τα «ισχυρά» χέρια που στηρίζουν τη μετοχή εδώ και μήνες να παίρνουν την υπόθεση πάνω τους. Ο όγκος στη μετοχή ξεπέρασε τα 1,6 εκατ. τεμάχια, η αποτίμηση έχει γκρεμιστεί στα 336 εκατ. ευρώ και η μετοχή έκλεισε στα 1,57 ευρώ με απώλειες 4,50% και χαμηλό ημέρας στα 1,5560 ευρώ.

Θεωρούμε πως αυτά τα επίπεδα τιμών είναι εξαιρετικά για τοποθετήσεις για εκείνους τους επενδυτές που βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και περιμένουν πως το 2020 θα είναι μία καλή χρονιά για την αγορά. Εμείς είμαστε με τους αισιόδοξους.
Image
LAMDA: Το δικαίωμα έκανε 2,1 εκατ. κομμάτια με χαμηλό στα 0,60 ευρώ και υψηλό στα 0,78 ευρώ. Η χαρά του trader και σήμερα. Η μετοχή έκλεισε στα 7,25 ευρώ με άνοδο 0,28% και όγκο 852 χιλ. τεμάχια. Έγιναν πακέτα 500 χιλ. τεμάχια στη μετοχή στα 7,28 ευρώ και 605 χιλ. δικαιώματα στα 0,71 ευρώ.

JUMBO: Με όγκο 150 χιλ. τεμάχια η μετοχή έκλεισε στα 17,99 ευρώ με απώλειες 2,23%. Η μετοχή εδώ και καιρό έχει μεγάλη διακύμανση και αυξημένη μεταβλητότητα.

ΕΛΠΕ: Λίγη προσοχή χρειάζεται εδώ γιατί έκοψε καθοδικά τον κινητό μέσο των 200 ημερών και τον απλό και των εκθετικό. Στα 8,31 ευρώ με απώλειες 0,60% και όγκο 50 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΔΑΠ: Αν και δεν έκανε μεγάλο όγκο προσπάθησε να κλείσει σε θετικό έδαφος αλλά μία εντολή στις δημοπρασίες την έστειλε στα 7,26 ευρώ και στο -0,95%. Ο συνολικός όγκος στις 26 χιλ. τεμάχια. Ο πωλητής υπάρχει, σήμερα δεν είδαμε δυνατούς αγοραστές.

ΚΕΚΡΟΨ: Στα 2,50 ευρώ με απώλειες 3,85% και όγκο 10 χιλ. τεμάχια. Η μετοχή έχει αντιδράσει στο παρελθόν από ανάλογα επίπεδα. Βρίσκεται σε καλή στήριξη με μικρό περιθώριο υποχώρησης, αλλά αν δεν αντιδράσει μπορεί να δει σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Πιέστηκε σημαντικά αφού έκανε όγκο 35 χιλ. τεμάχια. Έκλεισε στα 0,4460 ευρώ με απώλειες 2,62%. Έχει απομακρυνθεί αρκετά από τα υψηλά της.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Χάλια η συμπεριφορά της σήμερα. Στο χαμηλό ημέρας το κλείσιμο και στα 2,24 ευρώ αφού μία εντολή χαμηλά στις δημοπρασίες δε βρήκε αγοραστή υψηλότερα.

MERMEREN: Σημαντική πτώση και έχει απομακρυνθεί αρκετά από τα υψηλά της. Μπορεί τα κέρδη της να μην πήγαν καλά στο εννεάμηνο, αλλά θεωρούμε πως υπερβάλλουν κάποιοι στα τρέχοντα επίπεδα. Στα 52,60 ευρώ και στο -4,01%. Η περιορισμένη βέβαια διασπορά αφήνει περιθώρια για τέτοιες κινήσεις.

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Περιμένουμε σύντομα την κατάθεση δημόσιας πρότασης σε Νηρέα και Σελόντα και η στήλη περιμένει ότι θα εξαγοραστεί και η Περσεύς άρα θα έχουμε και εκεί δημόσια πρόταση από το νέο μέτοχο της Σελόντα. Όμως ακούμε ότι θα υπάρξει το επόμενο διάστημα άλλη μία και θα είναι αρνητική έκπληξη, αφού θεωρούμε τη μετοχή εξαιρετικά φθηνή.

Βέβαια η αγορά και οι επενδυτές έχουν ευθύνες που την έχουν αφήσει να διαπραγματεύεται σε τέτοια επίπεδα και αφήνουν το περιθώριο στους βασικούς μετόχους να δώσουν ένα μικρό premium και να αποσύρουν τσάμπα την εταιρεία. Αν της είχαν δώσει μία τιμή που να είναι δικαιότερη ίσως και στο παρελθόν να είχαμε αποφύγει τέτοια φαινόμενα.

Καλό Σαββατοκύριακο
Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης