Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Αποφασισμένος» να προχωρήσει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού ο Γάλλος πρωθυπουργός Philippe

«Αποφασισμένος» να προχωρήσει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού ο Γάλλος πρωθυπουργός Philippe
Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η υπερβολικά διαφορετική φύση των 42 συνταξιοδοτικών προγραμμάτων δεν μπορεί να συνεχιστεί και ότι θα πρέπει να εργαζόμαστε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ξεκαθάρισε ο Γάλλος πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Edouard Philippe δήλωσε σήμερα Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα δεν θα αποδυναμώσουν την αποφασιστικότητά του να μεταρρυθμίσει το ασφαλιστικό σύστημα, υποσχέθηκε, ωστόσο, στους εργαζόμενους ότι θα προσπαθήσει να αποφύγει τη βίαιη μετάβαση στο νέο καθεστώς.
Ο Philippe διαβεβαίωσε ότι δεν επιδιώκει την αντιπαράθεση με τις συνδικαλιστικές ενώσεις, οι οποίες απηύθυναν σήμερα κάλεσμα οι μαζικές διαδηλώσεις και οι απεργίες ενάντια στα σχέδια εξορθολογισμού ενός από τα πλέον γενναιόδωρα συνταξιοδοτικά συστήματα στον κόσμο, να συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η υπερβολικά διαφορετική φύση των υφισταμένων 42 συνταξιοδοτικών προγραμμάτων δεν μπορεί να συνεχιστεί», ξεκαθάρισε ο Γάλλος πρωθυπουργός σε τηλεοπτική παρέμβασή του.
«Γνωρίζουν, επίσης, ότι θα πρέπει να εργαζόμαστε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».
Σήμερα, το επιβατικό κοινό βρέθηκε για δεύτερη ημέρα αντιμέτωπο με καθυστερήσεις και ακυρώσεις στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς προκειμένου να πάει και να επιστρέψει από τη δουλειά του.
Η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία SNCF ανέφερε ότι τα προβλήματα θα συνεχιστούν στα δρομολόγια των τρένων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και τη Δευτέρα.
Με μειωμένο προσωπικό λειτούργησαν σχολεία και νοσοκομεία.
Μία ημέρα νωρίτερα, περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τις αρχές, κατέκλυσαν τους δρόμους και οι συγκοινωνίες παρέλυσαν στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις, ενώ βίαια επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στη γαλλική πρωτεύουσα και τη Ναντ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης