Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Τα τρία σενάρια για τη μετοχή της Tesla – Αποτίμηση από 10 έως 500 δολάρια

Morgan Stanley: Τα τρία σενάρια για τη μετοχή της Tesla – Αποτίμηση από 10 έως 500 δολάρια
Θετικές οι προοπτικές της Tesla αλλά χρειάζεται προσοχή, τονίζει η Morgan Stanley
Τρία σενάρια εξετάζει η Morgan Stanley προκειμένου να εξάγει ένα όσο το δυνατόν πιο ασφαλές συμπέρασμα για την πορεία της μετοχής της Tesla το επόμενο 12μηνο, με τους αναλυτές του χρηματοοικονομικού ομίλου να παραδέχονται ότι μπορεί να συμβεί… οτιδήποτε.

Άλλωστε ανάλογα με τα τρία σενάρια η διαφορά στην πιθανή αποτίμηση της μετοχής είναι μάλλον τεράστια καθώς ξεκινά από 10 δολάρια (κακό σενάριο), φθάνει στα 250 δολάρια (βασικό σενάριο) και εκτινάσσεται έως και τα 500 δολάρια (υπέρ-αισιόδοξο σενάριο).

Βάσει του αισιόδοξου σεναρίου η Tesla θα μπορούσε να έχει πωλήσει 100.000 μοντέλα έως τα τέλη του έτους χρήσης 2024, με μέση τιμή για έκαστο εξ αυτών τα 50.000 δολάρια, ενώ τα περιθώρια κέρδους προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων θα έφθαναν στο 20%.

Ένας ακόμη παράγοντας που μπορεί να στηρίξει την πορεία της εταιρείας και φυσικά και τη μετοχή της είναι η ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων από τους Κινέζους καταναλωτές, αν και δεν είναι τόσο εντυπωσιακή όσο αυτή των «κλασσικών» αυτοκινήτων και αυτό δεν αφορά μόνο τα μοντέλα της Tesla.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης