Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πεντάμηνη παράταση για τις 120 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία σε χρέη που δεν είχαν εντοπιστεί σε ΟΑΕΕ - ΕΤΑΑ και ΟΓΑ

Πεντάμηνη παράταση για τις 120 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία σε χρέη που δεν είχαν εντοπιστεί σε ΟΑΕΕ - ΕΤΑΑ και ΟΓΑ
Η ανωτέρω παράταση προτείνεται προκειμένου οι οφειλέτες-μη μισθωτοί, που είχαν υποβάλει εμπρόθεσμα αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ε.Φ.Κ.Α. για τον προσδιορισμό της οφειλής τους, να μη χάσουν το δικαίωμα υπαγωγής στη ρύθμιση
Παρατείνεται για 5 μήνες, μέχρι 31 Μαϊου 2020, η προθεσμία υποβολής  αίτησης για την υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).
Με την τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που ψηφίστηκε στο φορολογικό παρέχεται η δυνατότητα επανένταξης έως την 31-5-2020, στη ρύθμιση οφειλών προς ΦΚΑ, για τους οφειλέτες, που είχαν ενταχθεί στην ρύθμιση των άρθρων 2, 3, 4 και 5 του ν.4611/2019 και την απώλεσαν (μη μισθωτοί ασφαλισμένοι, ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, εργοδότες κ.λπ.), υπό την προϋπόθεση καταβολής του συνόλου των δόσεων της ρύθμισης που έχουν καταστεί απαιτητές καθώς και νέων βεβαιωμένων, εκτός ρύθμισης οφειλών.
Ουσιαστικά πρόκειται για οφειλές σε δύο ή τρία ταμεία, (ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΟΓΑ) οι οποίες μπορεί να είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες αλλά δεν είχαν περάσει ως τέτοιες στο ΚΕΑΟ.   
Η ανωτέρω παράταση προτείνεται προκειμένου οι οφειλέτες-μη μισθωτοί, που είχαν υποβάλει εμπρόθεσμα αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ε.Φ.Κ.Α. για τον προσδιορισμό της οφειλής τους, να μη χάσουν το δικαίωμα υπαγωγής στη ρύθμιση του παραπάνω νόμου λόγω τυχόν καθυστέρησης της διαδικασίας προσδιορισμού των οφειλών από το φορέα.
Στις περιπτώσεις αυτές η υπαγωγή στη ρύθμιση μπορεί να γίνει και μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας, όταν διαβιβαστούν οι οφειλές στο ΚΕΑΟ και εφόσον υποβληθεί η αίτηση (2ο στάδιο) για την υπαγωγή στην ρύθμιση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΚΕΑΟ, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποβληθεί μετά την 31.5.2020.
Η αίτηση για την επανένταξη στη ρύθμιση θα υποβάλλεται από τον οφειλέτη στις αρμόδιες υπηρεσίες ΚΕΑΟ.

Αντώνης Βασιλόπουλος
Antonisvasilopoulos1@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης