Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηταράκης: Οι εργαζόμενοι να καταγγέλλουν τους εργοδότες που ζητούν πίσω το δώρο Χριστουγέννων

Μηταράκης: Οι εργαζόμενοι να καταγγέλλουν τους εργοδότες που ζητούν πίσω το δώρο Χριστουγέννων
Καταβολή των συντάξεων Ιανουαρίου στις 18 Δεκεμβρίου εν όψει των Χριστουγέννων

«Στις απαράδεκτες περιπτώσεις που βλέπουμε εργοδότες να ζητούν πίσω το δώρο από τους εργαζόμενούς τους έπειτα από την καταβολή του σε αυτούς, προτρέπουμε τους εργαζόμενους να κάνουν καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας», δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης.
Ο υφυπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σχετικά με το δώρο Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους, ζήτησε οι τελευταίου να καγταγγέλλουν τους εργοδότες όταν το ζητούν πίσω, λέγοντας πως «υπάρχει τρόπος επιβεβαίωσης και εάν αυτό συμβαίνει, θα κινηθούμε και εμείς ποινικά».
Μάλιστα, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δήλωσε ότι έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού, οι συντάξεις Ιανουαρίου, θα καταβληθούν νωρίτερα από το προβλεπόμενο και συγκεκριμένα από τις 18 Δεκεμβρίου εν όψει των Χριστουγέννων.
Ακόμη, ο κ. Μηταράκης αναφερόμενος στο επικουρικό σύστημα ασφάλισης, τόνισε πως αυτή τη στιγμή το υπάρχων σύστημα έχει πολύ χαμηλή απόδοση, ενώ με τη μετάβαση στη νέα κεφαλαιοποιητική επικουρική, αυτό θα αλλάξει.
Ερωτηθείς σχετικά με τη μετάβαση στο νέο κεφαλαιοποιητικό σύστημα επικουρικής, ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε ότι «η νέα επικουρική ξεκινάει από 1 Ιανουαρίου 2021 για τους νέους ασφαλισμένους.
Προχωράμε στην κεφαλαιοποίηση της επικουρικής, δίνοντας μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερες αποδόσεις στις επικουρικές συντάξεις σε σχέση με το ισχύον καθεστώς».
Πρόσθεσε ότι «οι παλιοί συνταξιούχοι είναι απόλυτα διασφαλισμένοι όσον αφορά την καταβολή των συντάξεών τους και δεν θα υπάρξει καμία επίπτωση για αυτόν που σήμερα εργάζεται ή είναι συνταξιούχους.
Το δημόσιο ΕΤΕΑΕΠ θα στηρίξει αυτές τις παλιές συντάξει.».
«Αναφορικά με τις καθυστερήσεις στις συντάξεις, έχουμε επιταχύνει το ρυθμό έκδοσης και το μεγάλο μας στοίχημα είναι η ΑΤΛΑΣ ψηφιακή σύνταξη, καθώς έχουμε στόχο από το καλοκαίρι του 2020 να εκδίδεται το 1/3 των συντάξεων ψηφιακά και από το 2021 το ποσοστό αυτό να φτάσει το 90%», κατέληξε ο υφυπουργός Εργασίας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης