Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Προκλητικό δημοσίευμα της Yeni Safak: Η Ελλάδα προετοιμάζεται για πόλεμο με την Τουρκία και ενεργοποίησε τους S -300 στην Κρήτη

Προκλητικό δημοσίευμα της Yeni Safak: Η Ελλάδα προετοιμάζεται για πόλεμο με την Τουρκία και ενεργοποίησε τους S -300 στην Κρήτη
«Ο ελληνικός στρατός λαμβάνει μέτρα εναντίον της Τουρκίας και οι πολιτικοί συναγωνίζονται μεταξύ τους σε απειλές», γράφει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα
Πλήθος ερωτημάτων, εν μέσω των τεταμένων ελληνοτουρκικών σχέσεων, προκαλεί το δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak ότι, η Ελλάδα ενεργοποίησε το αντι-πυραυλικό σύστημα S-300 στην Κρήτη και έστειλε ειδικές δυνάμεις και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο νησί, λόγω φόβου ότι θα δεχτεί επίθεση από την Τουρκία.
«Από τον υπουργό Άμυνας (σ.σ. της Ελλάδας) μέχρι το αρχηγό του πολεμικού ναυτικού και κάποιοι πολιτικοί και απόστρατοι στρατιωτικοί ονειρεύονται πόλεμο με την Τουρκία και άρχισαν να βγάζουν ιαχές πολέμου», γράφει η «Yeni Safak».
«Ο ελληνικός στρατός λαμβάνει μέτρα εναντίον της Τουρκίας και οι πολιτικοί συναγωνίζονται μεταξύ τους σε απειλές.
Σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, ο ελληνικός στρατός, λαμβάνοντας μέτρα εναντίον της Τουρκίας, ενεργοποίησε το σύστημα S-300 στην Κρήτη και έστειλε στο νησί πρόσθετες ναυτικές δυνάμεις, drones, πυρομαχικά και ειδικές δυνάμεις του στρατού» αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.
Μάλιστα, επικαλείται ανώνυμο Τούρκο διπλωμάτη (!), που μίλησε στο «Al Jazeera και ισχυρίζεται ότι η Τουρκία μπορεί να φτάσει ακόμη και σε πόλεμο, προκειμένου να απαντήσει σε όσα συμβαίνουν στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Η πολεμική προετοιμασία της Ελλάδας

Η Yeni Safak κάνει λόγο για «πολεμική προετοιμασία» της Ελλάδας, επικαλούμενη μία σειρά δηλώσεων Ελλήνων πολιτικών, όπως του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, ότι «είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο», του αρχηγού του πολεμικού ναυτικού, Νίκου Τσούνη, «ό,τι και να κάνουμε, θα το κάνουμε μόνοι μας», καθώς και του πρώην υπουργού Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, ότι «η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να φοβάται τους Τούρκους και να κάνει ό, τι πρέπει να κάνει».
Επιπλέον αναφέρει ότι η Ελλάδα μετά τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, προσπαθεί να προσεταιριστεί την Αίγυπτο για τον καθορισμό ΑΟΖ.
Η τουρκική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι η Αίγυπτος ήδη έχασε με τη συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία μία ζώνη θαλάσσιας δικαιοδοσίας 21.500 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων και αν φτάσει σε ανάλογη συμφωνία με την Ελλάδα, η οποία διεκδικεί υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ και για τα νησιά της, τότε το Κάιρο θα χάσει συνολικά 36.500.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα η Ελλάδα προσπαθεί να επιβάλλει το δικό της νόμο στο διεθνές δίκαιο, γεγονός που θα την φέρει σε δύσκολη θέση στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Image

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης