Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υπέρ της λήψης νέων μέτρων σε βάρος της Ρωσίας η υπουργός Άμυνας

Γερμανία: Υπέρ της λήψης νέων μέτρων σε βάρος της Ρωσίας η υπουργός Άμυνας
Αφορμή η δολοφονία Γεωργιανού σε κεντρική συνοικία του Βερολίνου, η οποία θεωρείται ότι διαπράχθηκε από πληρωμένους εκτελεστές κατ’ εντολή ή με συνέργεια της Μόσχας
Yπέρ της λήψης νέων μέτρων σε βάρος της Ρωσίας, λόγω της πρόσφατης δολοφονίας Γεωργιανού σε κεντρική συνοικία του Βερολίνου, η οποία θεωρείται ότι διαπράχθηκε από πληρωμένους εκτελεστές κατ’ εντολή ή με συνέργεια της Μόσχας, τάχθηκε η γερμανίδα ομοσπονδιακή υπουργός Άμυνας και επικεφαλής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), Annegret Kramp-Karrenbauer.
Όπως ανέφερε η Annegret Kramp-Karrenbauer σε συνέντευξή της στην Bild am Sonntag  «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να συζητήσει και να αποφασίσει (εάν θα υπάρξουν) περαιτέρω αντιδράσεις».
Πρόσθεσε πως «η ρωσική πλευρά είναι επιτέλους υποχρεωμένη τώρα να κάνει τη δική της συμβολή στην έρευνα που διενεργείται για το έγκλημα αυτό».
Σημειώνεται ότι 40χρονος Γεωργιανός δολοφονήθηκε από ενόπλους υπό το φως της ημέρας σε μικρό πάρκο στη βερολινέζικη συνοικία Μοαμπίτ, στο κεντρικό τμήμα της πόλης, στις 23/8.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας αναφέρει πως υποπτεύεται ότι στον φόνο ήταν αναμεμιγμένες οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και την Παρασκευή ανακοίνωσε την απέλαση δύο διπλωματών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Πλέον, η διενέργεια της έρευνας για την υπόθεση έχει ανατεθεί στην ομοσπονδιακή εισαγγελία.
Σύμφωνα με την  Annegret Kramp-Karrenbauer η δολοφονία κλιμακώνει την ένταση στη σχέση της Γερμανίας με τη Ρωσία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης