Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Αποφασισμένη η κυβέρνηση για τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, παρά το απεργιακό κύμα

Γαλλία: Αποφασισμένη η κυβέρνηση για τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, παρά το απεργιακό κύμα
H μεταρρύθμιση θα εισαχθεί σταδιακά δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις
Η γαλλική κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να προωθήσει τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, που έχει προκαλέσει κύματα απεργιακών αντιδράσεων.
Ωστόσο σε μία προσπάθεια να περιορίσει εν μέρει τις αντιδράσεις δηλώνει, πως η μεταρρύθμιση θα εισαχθεί σταδιακά, προκειμένου να κατευναστούν οι ανησυχίες των πολιτών.         
Τα μέσα μεταφοράς παρέμειναν ακινητοποιημένα για τέταρτη ημέρα την Κυριακή (8/12), καθώς οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του κρατικού σιδηροδρόμου SNCF και του συστήματος δημοσίων μεταφορών του Παρισιού RATP παρέτειναν την απεργία τους ενάντια στις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό.
«Είμαι αποφασισμένος να ολοκληρώσω αυτή τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση και ... θα εξετάσω τις ανησυχίες των πολιτών», δήλωσε ο πρωθυπουργός Edouard Philippe στην εφημερίδα «Le Journal du Dimanche».
«Αν δεν εφαρμόσουμε σήμερα μια διεξοδική, σοβαρή και σταδιακή μεταρρύθμιση, κάποιος άλλος θα το κάνει αύριο, αλλά θα είναι πραγματικά βίαιη», σημείωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.
Ο Philippe είπε ότι θα παρουσιάσει μία λεπτομερή περίληψη του μεταρρυθμιστικού σχεδίου για το συνταξιοδοτικό την Τετάρτη (11/12).
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Emmanuel Wargon, δήλωσε εξάλλου στο ραδιόφωνο France Info ότι η κυβέρνηση θα είναι ευέλικτη τόσο για το χρονοδιάγραμμα όσο και για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης