Τελευταία Νέα
Διεθνή

Liu (Κεντρική Τράπεζα Κίνας): Κάτω από το 6% η ανάπτυξη τα επόμενα πέντε χρόνια - Αρκετά χαλαρή η νομισματική μας πολιτική

Liu (Κεντρική Τράπεζα Κίνας): Κάτω από το 6% η ανάπτυξη τα επόμενα πέντε χρόνια - Αρκετά χαλαρή η νομισματική μας πολιτική
Η οικονομία θα μπορούσε να αυξηθεί από 5% έως 6% από το 2020 έως το 2025, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Liu Shijin
Η δυνητική οικονομική ανάπτυξη της Κίνας θα είναι κάτω από 6% τα επόμενα πέντε χρόνια, δήλωσε ο σύμβουλος της κεντρικής τράπεζας της Κίνας.
Η οικονομία θα μπορούσε να αυξηθεί από 5% έως 6% από το 2020 έως το 2025, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Liu Shijin, σύμβουλος πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, σύμφωνα με άρθρο που δημοσίευσε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.
Η νομισματική πολιτική της Κίνας είναι ήδη αρκετά χαλαρή και προσπαθώντας να τονώσει την οικονομία προκειμένου να αναπτυχθεί ταχύτερα από τις δυνατότητές της, θα μπορούσε να την αναγκάσει «να πέσει από τον βράχο», σημείωσε ο Liu.
Η οικονομική ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου του 2019 επιβραδύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο σε 6% σε ετήσια βάση, σημειώνοντας τον πιο αδύναμο ρυθμό της 30ετίας και στο κατώτατο όριο του συνολικού στόχου της κυβέρνησης στο 6,0% , αναφέρει το Reuters.
Παρά τις αυξανόμενες πιέσεις στην οικονομία που προκαλούνται από την επιβράδυνση της εγχώριας ζήτησης και τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ το Πεκίνο παραμένει απρόθυμο να εφαρμόσει μία πιο τολμηρή πολιτική κινήτρων για το φόβο της αύξησης των χρηματοοικονομικών κινδύνων και του ήδη μεγάλου χρέους.
Ο διοικητής της Κινεζικής Κεντρικής Τράπεζας Yi Gang επανέλαβε σε πρόσφατο άρθρο του ότι η Κίνα δεν θα καταφύγει σε ποσοτική χαλάρωση και δεσμεύεται να διατηρήσει μια συνετή νομισματική πολιτική.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης