Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κίνημα Αλλαγής για παράταση προστασίας Α΄ κατοικίας: Αντί για θεραπεία, παυσίπονο βραχείας διάρκειας

Κίνημα Αλλαγής για παράταση προστασίας Α΄ κατοικίας: Αντί για θεραπεία, παυσίπονο βραχείας διάρκειας
"Σε λίγο η απειλή θα επανέλθει", αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής

«Προσωρινά μπαλώματα που δεν οδηγούν σε λύση», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή την παράταση του υφιστάμενου πλαισίου προστασίας της 1ης κατοικίας κατά 4 μήνες, δηλαδή μέχρι και 30 Απρίλιου 2020, με διάταξη του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε την Παρασκευή (6/12).
 «Αντί για θεραπεία, παυσίπονο βραχείας διάρκειας», σημειώνει το Κίνημα Αλλαγής και υπογραμμίζει ότι «προ της απειλής μαζικών πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας ακόμη και των οικονομικά ασθενέστερων δανειοληπτών, η Κυβέρνηση παρατείνει για ένα τετράμηνο (με νομοθετική διάταξη), την ελάχιστη προστασία που ισχύει σήμερα».
«Προσωρινά μπαλώματα που δεν οδηγούν σε λύση. Σε λίγο η απειλή θα επανέλθει», συμπληρώνει το ΚΙΝΑΛ και υπογραμμίζει πως είναι «μόνη ουσιαστική λύση η υιοθέτηση της πρότασης του Κινήματος Αλλαγής για την επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας που προέβλεπε  ο Νόμος 3869/2010 του ΠΑΣΟΚ, για δανειολήπτες που αποδεδειγμένα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης