Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Υποχώρησαν κατά -1,1% οι εξαγωγές της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Νοέμβριο του 2019

Κίνα: Υποχώρησαν κατά -1,1% οι εξαγωγές της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Νοέμβριο του 2019
Οι εισαγωγές της Κίνας κατέγραψαν απροσδόκητη άνοδο της τάξεως του +0,3%
Πτώση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα κατέγραψαν οι εξαγωγές της Κίνας τον Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (9/12) στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων, υπογραμμίζοντας τις πιέσεις που δέχεται ο μεταποιητικός κλάδος από τον εμπορικό πόλεμο της χώρας με τις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της Κίνας κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -1,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας πτώσης -0,9% τον Οκτώβριο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί άνοδος της τάξεως του +1%.
Παράλληλα, οι εισαγωγές της χώρας αυξήθηκαν κατά +0,3% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2019, καταγράφοντας τηυν πρώτη ετήσια άνοδο από τον περασμένο Απρίλιο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά -1,8%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας να περιοριστεί στα 38,73 δισ. δολ. έναντι πλεονάσματος 42,81 δισ. δολ. τον Οκτώβριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στα 46,30 δισ. δολ.
Για το σύνολο του διαστήματος Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2019, οι εξαγωγές της Κίνας υποχώρησαν κατά -4,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ οι εισαγωγές παρέμειναν αμετάβλητες.
Όσον αφορά το εμπόριο της Κίνας με τις ΗΠΑ για το εντεκάμηνο, οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά -8,4% σε σχέση με το 2018, ενώ οι εισαγωγές κατέγραψαν «βουτιά» της τάξεως του -19,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης