Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι θα ισχύει για τα ταξίδια των Βρετανών μετά το Brexit

tags :
Τι θα ισχύει για τα ταξίδια των Βρετανών μετά το Brexit
Σε ένα σενάριο χωρίς συμφωνία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι οι αεροπορικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου, θα εξακολουθήσουν να είναι σε θέση να εκτελούν πτήσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ
Η Ευρώπη είναι ο πρώτος προορισμός στις προτιμήσεις των Βρετανών ταξιδιωτών. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται πάνω από 58 εκατομμύρια ταξίδι.
Για τον λόγο αυτό η Ένωση Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA) ετοίμασε έναν οδηγό για τους Βρετανούς ταξιδιώτες στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) για την μετά-Brexit εποχή.

Ταξίδια μετά της 31 Ιανουαρίου 2020
Σε περίπτωση που η κυβέρνηση έλθει μια συμφωνία πριν από τις 31 Ιανουαρίου 2020, το Ηνωμένο Βασίλειο θα εισέλθει σε μια μεταβατική περίοδο. Αυτό σημαίνει ότι όλα θα παραμείνουν τα ίδια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και μπορείτε να συνεχίσετε να ταξιδεύετε όπως κάνετε τώρα.
Εάν όμως δεν υπάρξει συμφωνία, οι ταξιδιώτες έχουν διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ότι θα εξακολουθήσουν να ταξιδεύουν. Είτε υπάρχουν νομοθετικές διατάξεις έκτακτης ανάγκης, είτε οι ταξιδιωτικές υπηρεσίες καλύπτονται από το διεθνές δίκαιο.
Όταν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία, θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές. Και υπάρχουν ορισμένες ενέργειες που ίσως χρειαστεί να λάβετε εκ των προτέρων, για να μπορέσετε να συνεχίσετε τις διακοπές σας ή το επαγγελματικό σας ταξίδι όπως είχε προγραμματιστεί.

Πτήσεις, κρουαζιέρες, ταξίδια με τρένο
Εάν πραγματοποιηθεί συμφωνία, τότε θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος, πράγμα που σημαίνει ότι όλα θα παραμείνουν τα ίδια μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2020. Οι πτήσεις θα συνεχιστούν κανονικά.
Σε ένα σενάριο χωρίς συμφωνία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι οι αεροπορικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου, θα εξακολουθήσουν να είναι σε θέση να εκτελούν πτήσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ. Αυτό θα συμβεί σύμφωνα με τη νομοθεσία περί έκτακτης ανάγκης. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προσέφερε παρόμοιες εγγυήσεις στις αεροπορικές εταιρείες της ΕΕ.
Πλοία και τα κρουαζιερόπλοια θα συνεχίσουν κανονικά τα ταξίδια τους. Η πλειονότητα των κανόνων υπό τους οποίους λειτουργούν δεν βασίζονται στους κανόνες της ΕΕ, αλλά είναι διεθνείς.
Την κανονική τους λειτουργία θα συνεχίσουν και τα τρένα από Ηνωμένο Βασίλειο προς την ΕΕ. Όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν με τρένο, καλό θα ήταν να επικοινωνήσουν με την ταξιδιωτική τους εταιρεία για να δουν εάν υπάρχουν πρόσθετες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν.

Κατοχή βίζας για ταξίδια
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιβεβαίωσε ότι οι Βρετανοί ταξιδιώτες δεν θα χρειαστούν βίζα για να ταξιδέψουν στην ΕΕ μετά το Brexit, ακόμη και αν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία.
Οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούν να επισκέπτονται την ΕΕ για διάστημα έως και 90 ημερών εντός περιόδου 180 ημερών χωρίς βίζα.

Ταξιδιωτική ασφάλιση
Ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσουν οι ταξιδιώτες τις διακοπές τους, είναι να κάνουν κράτηση σε πακέτο διακοπών, ώστε η διασφάλιση τους να είναι ευθύνη του ταξιδιωτικού πράκτορα.
Είναι σημαντικό όποτε και όπου ταξιδεύετε, να έχετε επαρκή ταξιδιωτική ασφάλιση. Που να καλύπτει τις συγκεκριμένες ανάγκες, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών θεμάτων ή δραστηριοτήτων που σκοπεύετε να κάνετε.
Αξίζει επίσης να ελεγχθεί η πολιτική σχετικά με τη διακοπή των ταξιδιών, συμπεριλαμβανομένων καθυστερήσεων ή ακυρώσεων, καθώς οι πολιτικές διαφέρουν. Μπορείτε επίσης να μιλήσετε στον πάροχο ασφάλισης ταξιδίων σχετικά με το εάν παρέχουν συγκεκριμένη κάλυψη για την Brexit.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης