Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Κατά +1,2% αυξήθηκαν οι εξαγωγές της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο του 2019

Γερμανία: Κατά +1,2% αυξήθηκαν οι εξαγωγές της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο του 2019
Τα στοιχεία για τις εξαγωγές της Γερμανίας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι εξαγωγές της Γερμανίας για τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (9/12) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης αυξήθηκαν κατά +1,2% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2019, έναντι μηνιαίας ανόδου +1,5% προηγουμένως, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση -0,7%.
Παράλληλα, οι εισαγωγές της χώρας παρέμειναν αμετάβλητες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι ανόδου +1,2% τον Σεπτέμβριο του 2019, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας να διαμορφωθεί στα 20,6 δισ. ευρώ, προσαρμοσμένο σε ημερολογιακούς και εποχικά διορθωμένους όρους, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το πλεόνασμα θα διαμορφωθεί στα 18,9 δισ. ευρώ.
Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν στα 119,5 δισ. ευρώ, ενώ ο αντίστοιχος όγκος των εισαγωγών διαμορφώθηκαν στα 98 δισ. ευρώ.
Από το σύνολο των εξαγωγών της Ευρωζώνης, τα 70 δισ. ευρώ αφορούσαν τις χώρες εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ τα υπόλοιπα 49,5 δισ. ευρώ αφορούσαν τις χώρες εκτός ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης