Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Στα 1.600 δολ. ο χρυσός το 2020 λόγω φόβων για ύφεση και πολιτική αβεβαιότητα

Goldman Sachs: Στα 1.600 δολ. ο χρυσός το 2020 λόγω φόβων για ύφεση και πολιτική αβεβαιότητα
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα προβλέπει ότι η τιμή του χρυσού θα κυμανθεί στα 1.600 δολ. το 2020
Στα 1.600 δολ. διατηρεί η Goldman Sachs την 3μηνη, 6μηνη και 12μηνη πρόβλεψη της για τον χρυσό, επισημαίνοντας ότι η ζήτηση θα δεχθεί στήριξη από του φόβους για ύφεση και πολιτική αβεβαιότητα.
Ο χρυσός έχει ενισχυθεί κατά περίπου 14% το 2019 και οδεύει προς τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο μετά το 2010, αλλά είναι κατά 6% χαμηλότερα από το 6ετές υψηλό των 1.557 δολ.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αποδίδει αυτή την πτώση στην αύξηση της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου λόγω της χαλάρωσης των εμπορικών εντάσεων ΗΠΑ και Κίνας αλλά και της ισχυρότερης αγοράς εργασίας των ΗΠΑ.
Ωστόσο, «χωρίς σημαντική επιτάχυνση της ανάπτυξης, οι φόβοι για ύφεση αναμένεται να παραμείνουν ενισχυμένοι στηριζόμενοι από το χαμηλό ποσοστό ανεργίας και την αντιστραμμένη καμπύλης απόδοσης» αναφέρει η Goldman Sachs.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα προέβλεψε μια μικρή υποτίμηση του αμερικανικού δολαρίου, που θα κάνει πιο φθηνό το χρυσό που είναι συνδεδεμένο με άλλα νομίσματα το 2020.
Παράλληλα, προβλέπει πολιτική αβεβαιότητα λόγω των παρατεταμένων εμπορικών εντάσεων και των αμερικανικών εκλογών, που θα αποτελέσει "οδηγό" για τη ζήτηση χρυσού.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, η γεωπολιτική αβεβαιότητα μεταφράζεται ήδη σε μεγαλύτερη ζήτηση για χρυσό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης