Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης (αναπληρωτής ΥΠΕΞ): Δεν μας ενδιαφέρει να στρατιωτικοποιήσουμε τη διπλωματική κρίση με την Τουρκία

Βαρβιτσιώτης (αναπληρωτής ΥΠΕΞ): Δεν μας ενδιαφέρει να στρατιωτικοποιήσουμε τη διπλωματική κρίση με την Τουρκία
Πάλι η Μεσόγειος βρίσκεται σε μια περίοδο αστάθειας με ευθύνη της Τουρκίας υποστήριξε ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών
Την θέση ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να στρατιωτικοποιήσει τη διπλωματική κρίση με την Τουρκία διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος υποστήριξε πως «και πάλι η Μεσόγειος βρίσκεται σε μια περίοδο αστάθειας με ευθύνη της Τουρκίας».
«Πάλι η Μεσόγειος βρίσκεται σε μια περίοδο αστάθειας με ευθύνη της Τουρκίας και με τις κινήσεις, τις οποίες κάνει, και η οποία δεν ευνοεί σε καμία περίπτωση ούτε την επίλυση των χρονιζόντων κρίσεων αλλά δεν ευνοεί και την ανάπτυξη των νέων πρωτοβουλιών που χρειάζεται η περιοχή.
Δεν μας ενδιαφέρει να στρατιωτικοποιήσουμε την οποιαδήποτε διπλωματική κρίση με την Τουρκία» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Βαρβιτσιώτης.
«Έχει καλλιεργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης με την Αίγυπτο, την εμβάθυνε η προηγούμενη κυβέρνηση τη σχέση και συνεχίσουμε.
Δεν θα βιαστούμε να τελειώσουμε την οποιαδήποτε συμφωνία με την Αίγυπτο λόγω της πίεσης, η οποία ασκείται.
Είναι σίγουρο όμως ότι καθίσταται επιτακτικό να ολοκληρωθεί αυτή η συζήτηση με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση της μεταξύ μας ΑΟΖ» υποστήριξε ο κ.Βαρβιτσιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο τι προσδοκά από την ΕΕ η Ελλάδα.
«Από την Ευρώπη αυτό που προσδοκούμε είναι μια ισχυρή πολιτική δήλωση.
Και η ισχυρή πολιτική δήλωση θα έχει να κάνει με τη σταθερότητα στην λεκάνη της Μεσογείου, για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αποφεύγονται κινήσεις που πυροδοτούν εντάσεις και συγκρούσεις, έστω κι αν είναι στο διπλωματικό επίπεδο και βεβαίως αυτό που θα πρέπει να περιμένουμε είναι μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» τόνισε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης