Απώλειες άνω του 3,5% για 25 μετοχές – Πτώση στο ΧΑ, πλήγμα στην επενδυτική ψυχολογία

Απώλειες άνω του 3,5% για 25 μετοχές – Πτώση στο ΧΑ, πλήγμα στην επενδυτική ψυχολογία
Από τον ενθουσιασμό για τα νέα υψηλά της αγοράς, στην απαισιοδοξία και στις ρευστοποιήσεις χωρίς διάκριση
Τα πάνω-κάτω έχουν έρθει μόλις σε λίγες συνεδριάσεις στο ΧΑ.
Από τον ενθουσιασμό για τα νέα υψηλά της αγοράς, στην απαισιοδοξία και στις ρευστοποιήσεις χωρίς διάκριση.
Οι αναλυτές πάντως παρακολουθούν τις εξελίξεις και σημειώνουν ότι αν και υπάρχουν κάποια «μαύρα σύννεφα», τεχνικά η κίνηση της αγοράς είναι δικαιολογημένη και μάλιστα θα μπορούσε να δει και επίπεδα μεταξύ 850-855 μονάδων.
Η απουσία τζίρου στην πτώση, αφού οι ξένοι έχουν κλείσει τα βιβλία τους και είναι σχετικά αμέτοχη, είναι το βασικό χαρακτηριστικό.
Περισσότερες από 25 μετοχές καταγράφουν απώλειες άνω του 3,5% αλλά μόνο η ΓΕΚΤΕΡΝΑ είναι από την υψηλή κεφαλαιοποίηση.
Η μετοχή υποχωρεί 3,77% και είναι στα 6,64 ευρώ με όγκο 74 χιλ. τεμάχια.
Πάντως η μετοχή δεν έχει καταγράψει κάποια σημαντική υποχώρηση από τα υψηλά της (7,15 ευρώ (2/12), επομένως η υποχώρηση χαρακτηρίζεται λογική.
Μεγάλες απώλειες και άνω του 10% καταγράφουν οι μετοχές των Βιοτέρ, ΑΝΕΚ, Επίλεκτος και ΑΕΓΕΚ χωρίς ο όγκος να είναι σημαντικό.
Χωρίς όγκο υποχωρεί 8% και η Λανακάμ και μικρότερες απώλειες σημειώνουν Παϊρης, Φιερατέξ, Χαϊδεμένος, AS Company και Λύκος.
Ξεχωρίζει επίσης η νέα υποχώρηση της MLS κατά 4% με αποτέλεσμα η μετοχή να είναι στα 1,15 ευρώ και η υποχώρηση της ΕΚΤΕΡ κατά 4% με αποτέλεσμα να φαίνεται πως ίσως διασπαστεί η συσσώρευση των τελευταίων εβδομάδων προς τα κάτω.
Υποχωρεί η Ιντρακόμ κοντά στο 4%, η MIG (-4,20%) και η Άβαξ (-3,7%).
Η αγορά σύμφωνα με κάποια στελέχη αρχίζει και αποτυπώνει στο ταμπλό και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και ίσως έως ένα βαθμό οι απώλειες να έχουν να κάνουν και με τις ανησυχίες που υπάρχουν.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

BREAKING NEWS