Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νίκη Συντηρητικών δείχνει η στερλίνα… αλλά οι αναποφάσιστοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών

tags :
Νίκη Συντηρητικών δείχνει η στερλίνα… αλλά οι αναποφάσιστοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών
Αν και το χάσμα μεταξύ των κομμάτων έχει μειωθεί σε όλη τη διάρκεια της εκστρατείας, δεν αρκεί να στερήσουν από τους Συντηρητικούς την εξουσία
Σε υψηλά δυόμισι ετών έναντι του ευρώ, βρίσκεται η στερλίνα, καθώς οι δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου συνέχισαν να δείχνουν νίκη για τους Συντηρητικούς στις γενικές εκλογές αυτής της εβδομάδας.
Το βρετανικό νόμισμα αυξήθηκε επίσης έναντι του δολαρίου μετά τις δημοσκοπήσεις στις κυριακάτικες εφημερίδες της Βρετανίας, οι οποίες καθιστούν το κόμμα του Boris Johnson πρωτοπόρο.
Αν και το χάσμα μεταξύ των κομμάτων έχει μειωθεί σε όλη τη διάρκεια της εκστρατείας, δεν αρκεί να στερήσουν από τους Συντηρητικούς την εξουσία.
"Η λίρα συσπειρώνεται και πάλι αφού όλες οι αγορές τιμολογούν να έχουν μια καλή πλειοψηφία", έγραψε η Elsa Lignos, της Royal Bank of Canada.
"Η Παρασκευή θα δείξει εάν αυτή ήταν μια καλή στρατηγική ή όχι", πρόσθεσε η ίδια.
Η στερλίνα είχε ενισχυθεί κατά 3% έναντι του αμερικανικού νομίσματος τον περασμένο μήνα, καθώς οι επενδυτές αισθάνονται ολοένα και πιο σίγουροι για μια νίκη του Johnson.
Ωστόσο, το κόστος αντιστάθμισης για την πτώση της στερλίνας έχει επίσης αυξηθεί, δείχνοντας την παρατεταμένη προσοχή μετά την αποτυχία των περισσότερων δημοσκοπήσεων να προβλέψουν με ακρίβεια προηγούμενες εκλογές, όπως το δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit.
Η ισοτιμία για το ζεύγος στερλίνας-δολαρίου εξακολουθεί να αποκλίνει, καθώς οι αντισταθμίσεις κινδύνου δείχνουν αυξημένη ζήτηση για hedgeing έναντι απρόσμενων αποτελεσμάτων από την ψηφοφορία της Πέμπτης.
Μια έρευνα του Bloomberg τον περασμένο μήνα κατέδειξε ότι η στερλίνα θα μειωνόταν στα 1,27 δολάρια σε ένα αποτέλεσμα συνασπισμού που θα οδηγούν οι Εργατικοί, δηλαδή σε πτώση άνω του 3% από τα σημερινά επίπεδα.
Η τοποθέτηση στο νόμισμα παραμένει αναμεμειγμένη, με τη μόχλευση να μειώνει τις αρνητικές θέσεις στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Μάιο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Commodity Futures Trading Commission.
"Τα περιθώρια για έκπληξη στις γενικές εκλογές αυτής της εβδομάδας είναι σημαντικές", έγραψε η Goldman Sachs.
"Το ποσοστό των ψηφοφόρων που εξακολουθούν να είναι αναποφάσιστοι - τόσο αργά στην εκστρατεία - σημαίνει ότι ακόμη και μια μικρή ταλάντευση σε εκείνο το κομμάτι του εκλογικού σώματος θα οδηγούσε σε ένα διαφορετικό κοινοβούλιο", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης