Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vestanger (Κομισιόν): Προανήγγειλε επκαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου του ανταγωνισμού

tags :
Vestanger (Κομισιόν): Προανήγγειλε επκαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου του ανταγωνισμού
«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην αρχή αυτής της νέας δεκαετίας απαιτούν να επανεξετάσουμε τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε ώστε να γίνονται σεβαστοί οι κανόνες του ανταγωνισμού», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Κομισιόν
«Έχει έρθει η ώρα να επικαιροποιήσουμε» τους κανόνες του ανταγωνισμού στην ΕΕ, δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Margrethe Vestanger, ενώπιον των νέων προκλήσεων που δημιουργούν η ψηφιακή οικονομία και η παγκοσμιοποίηση.
Η ανακοίνωση αυτή, που έγινε σε συνέδριο στις Βρυξέλλες, έρχεται την ώρα που ολοένα και περισσότερες φωνές ακούγονται στην Ευρώπη για αναθεώρηση της νομοθεσίας για τις συγχωνεύσεις και των κανόνων κατά των μονοπωλίων, ιδιαίτερα από την πλευρά του Βερολίνου και του Παρισιού ύστερα από την απαγόρευση από τις Βρυξέλλες της συγχώνευσης Siemens-Alstom.
«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην αρχή αυτής της νέας δεκαετίας απαιτούν να επανεξετάσουμε τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε ώστε να γίνονται σεβαστοί οι κανόνες του ανταγωνισμού», δήλωσε η Δανέζα Vestanger, υπενθυμίζοντας ότι αυτοί χρονολογούνται από το 1997.
«Αλλαγές όπως η παγκοσμιοποίηση και η ψηφιακή οικονομία σημαίνουν ότι πολλές αγορές λειτουργούν διαφορετικά απ' ό,τι πριν από 22 χρόνια», σημείωσε η Βεστάγκερ.
Η ίδια ανέφερε την πιθανότητα ενός νέου ορισμού της αγοράς από γεωγραφική άποψη για την ανάλυση των συγχωνεύσεων και εξαγορών.
Η Ευρωπαία επίτροπος μελετά επίσης την περίπτωση να επικαιροποιηθεί ο ορισμός της αγοράς προκειμένου να προσαρμοστεί στην ψηφιακή εποχή.
Στην ομιλία της έδωσε το παράδειγμα των αμερικανικών κολοσσών υψηλής τεχνολογίας, όπως της Google και της Apple, που κυριαρχούν στους δικούς τους τομείς, κάτι που μειώνει σημαντικά τις επιλογές για τους καταναλωτές.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης