Πλακιωτάκης: Ισχυρές οι προοπτικές της ελληνικής ναυτιλίας - Οι επενδυτικές δυνατότητες

Πλακιωτάκης: Ισχυρές οι προοπτικές της ελληνικής ναυτιλίας - Οι επενδυτικές δυνατότητες
Ο υπουργός Ναυτιλίας έδωσε αναλυτικά στοιχεία για το προφίλ του κλάδου
Τις προοπτικές και τις επενδυτικές δυνατότητες που προσφέρει η ναυτιλιακή, παραναυτιλιακή και λιμενική βιομηχανία της Ελλάδος, υπό το πρίσμα της συνεχούς βελτίωσης των οικονομικών δεικτών της εθνικής οικονομίας που έχει επιτύχει η κυβέρνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσίασε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας – ως κεντρικός ομιλητής – στο 21ο ετήσιο φόρουμ της Capital Link “Invest in Greece”, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 9 Δεκεμβρίου 2019.
Ο κ. Πλακιωτάκης στην διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε διεξοδικά στη δυναμική της ναυτιλίας των Ελλήνων, της ισχυρότερης ναυτιλίας του πλανήτη, στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, αλλά και στην πολυεπίπεδη προσφορά της στο παγκόσμιο εμπόριο και την παγκόσμια οικονομία.
Επίσης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έδωσε αναλυτικά στοιχεία για το προφίλ της (cluster, εταιρίες, πλοία, απασχόληση), καθώς και για την συνεισφορά της στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της Ελλάδος.
Ταυτόχρονα, κατέγραψε τις βασικές αρχές που διέπουν την λειτουργία της, σε διεθνές επίπεδο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ύπαρξης παγκόσμιων και όχι περιφερειακών λύσεων στα μείζονα ζητήματα που την απασχολούν, όπως η κλιματική αλλαγή, η κυβερνοασφάλεια, η προστασία της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα, η προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, κ.α.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS